• LIFE&STYLE

    Αυτοί είναι οι 4 Έλληνες στυλοβάτες του Trump

    • NewsRoom
    ellines trump


    Πολλά έχουν ακουστεί όλο αυτό το διάστημα για το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, εκείνο όμως που δεν γνωρίζουμε είναι πως 4 Έλληνες βρίσκονται στο επιτελείο των στενών συνεργατών του.

    Ο Trump κατάφερε να φτάσει στον Λευκό Οίκο για δύο λόγους:

    1. Αφενός χάρη στο σύστημα της έμμεσης εκλογής προέδρου από ένα σώμα εκλεκτόρων και όχι απευθείας από τον λαό και

    2. Αφετέρου χάρη στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς του, από 35 διαφορετικές εθνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και η ελληνική παροικία των ΗΠΑ.

    Αξίζει να αναφέρουμε ότι το μέγεθος της ελληνοαμερικανικής κοινότητας είναι ιδιαιτέρως μεγάλο καθώς εκτιμάται γύρω στα 4 εκατομμύρια ανθρώπους, εκ των οποίων 3 συμμετείχαν στις εκλογές. Από αυτούς η πλειοψηφία τάχθηκε στο πλευρό του Donald Trump.

    Αυτοί είναι οι 4 Έλληνες που βρίσκονται στο πλευρό του νέου Αμερικανού προέδρου:

    Ράινς Πρίμπους

    raian primus

    Ο πολύπειρος δικηγόρος και πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις προορίζεται για τη θέση του επικεφαλής προσωπικού στον Λευκό Οίκο. Ο 44χρονος Ράινχολντ Ρίτσαρντ Πρίμπους, γεννήθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ, μεγάλωσε στην Κενόσα του Γουισκόνσιν και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες συνεχίζοντας τις σπουδές του, στη Νομική.

    O Ράινς Πρίμπους, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικάνων, χαρακτηρίζεται ως το δεξί χέρι του Trump
    Με τη σύζυγό του Σάλι.

    Γιώργος Παπαδόπουλος 
    Ο πατέρας του, Αντώνης Παπαδόπουλος είναι γνωστός και απόλυτα ταυτισμένος με την Παμμακεδονική Ενωση Αμερικής, της οποίας είχε διατελέσει πρόεδρος για μεγάλο χρονικό διάστημα.

    Ο γιος του, Γιώργος Παπαδόπουλος, είναι ένας από τους συμβούλους εξωτερικής πολιτικής του Donald Trump, γνώστης του συσχετισμού δυνάμεων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνή Πολιτική στο London School of Economics, έχει εργαστεί ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Χάντσον.

    Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι ένας από τους συμβούλους εξωτερικής πολιτικής του Donald Trump με εξειδίκευση σε ζητήματα ενέργειας και αξιοποίησης φυσικών πόρων

     

    Τζορτζ Τζίτζικος  

    Ο Τζορτζ Τζίτζικος είναι ο υπεύθυνος για τη διοργάνωση των ομιλιών του Trump ανά την Αμερική

     

    O Τζορτζ Τζίτζικος, παρά την αθόρυβη παρουσία του σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του Trump, υπήρξε ο επικεφαλής μιας μεγάλης ομάδας ανθρώπων οι οποίοι προετοίμαζαν τις συγκεντρώσεις.


    Χρήστος Μαραφάτσος 


    Ο Χρήστος Μαραφάτσος, είχε αναλάβει την συσπείρωση των συμπατριωτών του υπέρ του Trump. Το όνομα του Μαραφάτσου περιλαμβάνεται στον κατάλογο με τους επίσημους εταίρους του Συνασπισμού Ποικίλων Εθνικών Κοινοτήτων υπέρ του Aμερικανού προέδρου.
    Ο ίδιος είναι ιδρυτής και πρόεδρος του χρηματοοικονομικού οργανισμού επενδυτικών συμβούλων Blue Sky Capital Management, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

    Το 2011 τιμήθηκε από το περιοδικό «BusinessWeek» του Bloomberg ως ο τρίτος καλύτερος επιχειρηματίας των ΗΠΑ κάτω των 25 ετών. Ήδη συμμετέχει ως σύμβουλος σε προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Τζόρτζταουν, καθώς και στην έκδοση «Business Review» του Χάρβαρντ.

    O Χρήστος Μαραφάτσος

     

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Από το «όλον» στο «ανύπαρκτον» ΠΑΣΟΚ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίσκεψη Ομπάμα: «Ναρκοπέδιο» το κέντρο της Αθήνας – Σε ποιους δρόμους δεν πρέπει να βρεθείτε

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κεφάλαιο παιδεία: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές σε γυμνάσιο, λύκειο και πανελλήνιες εξετάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ