• LIFE&STYLE

    9 tips για ένα αψεγάδιαστο μακιγιάζ στη θάλασσα ή την πισίνα


    Για πολλούς, το μακιγιάζ στην παραλία ή την πισίνα είναι απαγορευτικό. Για άλλους πάλι, είναι απλώς μία καθημερινή συνήθεια που δεν αλλάζει ακόμη κι αν βρεθούν μέσα στο νερό. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, ξέρετε πολύ καλά ότι, το να δείχνετε αψεγάδιαστες παρ’ όλη τη ζέστη και την υγρασία, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

    Τουλάχιστον μέχρι τώρα, γιατί με τα παρακάτω 9 tips το μακιγιάζ σας θα δείχνει απόλυτα φυσικό και θα είναι waterproof, όπως πρέπει. Και να θυμάστε: το μυστικό για το τέλειο beach makeup look είναι να μην το παρακάνετε. Κρατήστε το διακριτικό και minimal και αναδείξτε το δέρμα και τα χαρακτηριστικά σας.

    beach-makeup-2.jpg

    Μην ξεχάσετε το αντηλιακό

    Πριν εφαρμόσετε οποιοδήποτε καλλυντικό στο πρόσωπό σας, μην παραλείψετε το αντηλιακό σας. Να έχετε υπόψιν σας ότι χρειάζεται τουλάχιστον 20 λεπτά για να απορροφηθεί και να απελευθερώσει όλη τη δράση του, ώστε να δημιουργήσει τον τέλειο καμβά για το makeup σας.

    Αποφύγετε τα κρεμώδη και βαριά foundations

    Κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό ήλιο, οτιδήποτε κρεμώδες, όπως το foundation και το concealer, αναπόφευκτα θα λιώσει. Αν παρόλα αυτά δεν μπορείτε να αποχωριστείτε την κάλυψη που προσφέρουν, δοκιμάστε να αναμίξετε τη βάση στο αντηλιακό και να το απλώσετε στο πρόσωπό σας για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα.

    Extra tip: Ένα μυστικό για να κάνετε το foundation σας να φαίνεται πιο natural είναι να το τρίψετε ανάμεσα στα δάχτυλά σας πριν το εφαρμόσετε.

    Χρησιμοποιήστε ένα matte bronzer

    Σε ποιον δεν αρέσει ένα μαυρισμένο πρόσωπο το καλοκαίρι; Για να το αποκτήσετε με ασφάλεια όμως, χωρίς να εκτεθείτε στις επικίνδυνες ακτίνες του ηλίου, θα χρειαστεί να δώσετε λίγο περισσότερη προσοχή στο bronzer που θα επιλέξετε. Αυτό θα πρέπει να είναι σε απόχρωση κοντά στον τόνο του δέρματός σας και να μην έχει shimmer. Αφού βρείτε το προϊόν που τηρεί αυτές τις δυο προδιαγραφές, απλώστε το στα βλέφαρα, στα ζυγωματικά, στο μέτωπο, το πιγούνι και την περίμετρο του προσώπου.

    Extra tip: Αντί για bronzer, επιλέξτε ένα αδιάβροχο foundation 4 τόνους πιο σκούρο από την επιδερμίδα σας και αποκτήστε το ίδιο ηλιοκαμένο εφέ.

    beach-makeup-3.jpg

    Δώστε χρώμα στα μήλα με ένα tint προϊόν

    Ένα tint για τα χείλη και τα ζυγωματικά σε κοραλί απόχρωση είναι must για το μακιγιάζ της παραλίας ή της πισίνας. Multitasking και μακράς διάρκειας, αυτό το καλλυντικό θα δώσει στο πρόσωπό σας μία διακριτική δόση χρώματος, η οποία δε θα ξεθωριάσει όσο κι αν ιδρώσετε.

    Πείτε «ναι» σε αδιάβροχες φόρμουλες

    Το μακιγιάζ στην παραλία ή την πισίνα έχει να αντιμετωπίσει πολλές… προκλήσεις, όπως τον ήλιο, τον ιδρώτα, το νερό και την άμμο, και μπορεί πολύ εύκολα να λιώσει! Για να αποφύγετε ένα τέτοιο makeup emergency, εμπιστευτείτε αδιάβροχες φόρμουλες και απολαύστε το μπάνιο και την ηλιοθεραπεία ανενόχλητες.

    Κρατήστε τα φρύδια φυσικά

    Αν μέχρι τώρα βάφατε τα φρύδια σας με πούδρα, ώρα να κάνετε την αντικαταστήσετε με μολύβι. Έτσι θα εξασφαλίσετε μεγαλύτερη διάρκεια και καλύτερο έλεγχο στις κινήσεις σας, ενώ η όψη σας θα μοιάζει πιο φρέσκια. Αφού γεμίσετε τα κενά με το μολύβι, περάστε ένα clear gel από πάνω, ώστε να «κλειδώσετε» το χρώμα στο φρύδι.

    Extra tip: Για να αποφύγετε τις έντονες γραμμές, επιλέξτε μία απόχρωση λίγο πιο ανοιχτή από το χρώμα του φρυδιού σας.

    beach-makeup-4.jpg

    Παραλείψτε το lip gloss

    Όσο κι αν σας αρέσει το lip gloss στα χείλη σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αρχίσει να «τρέχει» λόγω ζέστης. Αφήστε το λοιπόν στην άκρη και αντικαταστήστε το με ένα πιο σταθερό lip stain ή ένα ματ κραγιόν σε μία απόχρωση κοντά στο φυσικό χρώμα των χειλιών. Μία ακόμη λύση είναι ένα lip balm με δείκτη spf και χρώμα, για ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία μ’ ένα πέρασμα.

    Χρησιμοποιήστε blotting papers

    Ο γενικός κανόνας για το beach makeup λέει ότι πρέπει να απλώσετε όλα τα καλλυντικά πριν φύγετε από το σπίτι. Στην παραλία ή την πισίνα, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι μερικά touch ups ώστε να δείχνετε αψεγάδιαστες. Γι αυτό εφοδιάστε την τσάντα σας με blotting papers και όταν αισθανθείτε ότι τα έχετε ανάγκη, ταμπονάρετε την μύτη και τη ζώνη Τ, απομακρύνοντας τη λιπαρότητα και τους ρύπους.

    Βάλτε στην τσάντα σας ένα setting spray

    Άλλο ένα καλλυντικό που δε γίνεται να λείπει από την beach bag καμίας beauty addict είναι ένα ενυδατικό σπρέι για το πρόσωπο. Μερικά ψεκάσματά του όχι μόνο θα φρεσκάρουν το μακιγιάζ, αλλά και θα σας χαρίσουν ένα κύμα δροσιάς που τόσο πολύ χρειάζεστε. Plus, τα περισσότερα face mists μυρίζουν εκπληκτικά!

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: White t-shirt: 3 στιλάτα σύνολα με ένα κομμάτι – κλειδί



    ΣΧΟΛΙΑ