• LIFE&STYLE

    4 tips για να επιστρέψετε ομαλά στη δουλειά μετά τις διακοπές

    • NewsRoom


    Η μετάβαση στο γραφείο μετά τις διακοπές σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά εάν περάσατε ένα γεμάτο καλοκαίρι με βόλτες, αμέτρητες βουτιές, πεντανόστιμο φαγητό και μηδενικό άγχος. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώνει και ο ψυχολόγος Noel Rozny, ο οποίος εξηγεί ότι πρόκειται για μία διαδικασία, που δεν είναι ευχάριστη σε κανέναν όσο κι αν αγαπάει τη δουλειά του. Το μυαλό, το σώμα και η ψυχολογία σας θα χρειαστούν χρόνο για να βρουν και πάλι τους ρυθμούς τους. Σίγουρα όμως έξυπνες συμβουλές μπορούν να κάνουν αυτή τη διαδικασία λίγο πιο απλή! Let’s see!

    Ξεκινήστε σιγά-σιγά

    Όταν επιστρέφετε στο γραφείο μετά από μέρες ή και εβδομάδες, ο φόρτος εργασίας που θα έχετε να αντιμετωπίσετε μπορεί να είναι τόσο μεγάλος, που ίσως να σας καταρρακώσει ψυχολογικά. Ίσως να μην ξέρετε από που θα ξεκινήσετε. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αρχίσετε αργά και μεθοδικά, για να μην αγχωθείτε και να πάρετε τον χρόνο σας. «Τσεκάρετε» τα ηχητικά σας μηνύματα, τα e-mails και κάντε μία λίστα με τις επείγουσες εκκρεμότητες και όλα αυτά που πρέπει να κάνετε πρώτα. Όλο αυτό θα σας βοηθήσει να μπείτε σε μία σειρά, να βρείτε τη χαμένη σας φόρμα και φυσικά να μπείτε σε λογική προγράμματος.

    Βάλτε ξυπνητήρι

    Στις διακοπές μπορεί να ξενυχτούσατε μέχρι αργά με συγγενείς και φίλους και πολλές φορές ίσως και να μην ξυπνούσατε παρά μόνο όταν νιώθατε ότι είστε πλήρεις από ύπνο. Αυτό όμως -όπως είναι φυσικό κι αναμενόμενο- δεν μπορεί να συνεχιστεί και με την επιστροφή στη δουλειά σας. Μία-δυο μέρες πριν τελειώσει η άδεια βάλτε ξυπνητήρι την ώρα που το ρυθμίζετε συνήθως στην καθημερινότητά σας. Αυτό θα σας βάλει σταδιακά σε mood εργασίας και θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε το βιολογικό σας ρολόι. Την πρώτη μέρα λοιπόν θα ξυπνήσετε και πιο εύκολα.

    γυμναστική

    Επιστρέψτε στο γυμναστήριο

    Μαζί με την άδεια για διακοπές είθισται να παίρνετε «άδεια» και από το γυμναστήριο! Συνήθως όμως, την προπόνηση την προσαρμόζετε στο πρόγραμμα του γραφείου, οπότε τώρα πρέπει να τη βάλετε ξανά στο πρόγραμμά σας. Ακόμα και αν αισθάνεστε ότι δεν είστε έτοιμοι να συνδυάσετε επιστροφή στη δουλειά με επιστροφή στο γυμναστήριο, θα ήταν ό,τι καλύτερο για την ευεξία και την τόνωσή σας. Μόλις περάσουν οι πρώτες 2-3 δύσκολες μέρες, θα αισθανθείτε άλλος άνθρωπος, πανέτοιμος να αδράξετε τη μέρα και να γίνετε παραγωγικοί.

    Συνεχίστε τις διακοπές σας…

    Φυσικά, όχι κυριολεκτικά! Μπορεί οι διακοπές να έχουν τελειώσει, μερικά πράγματα που κάνατε όμως κατά τη διάρκειά τους μπορείτε να τα συνεχίσετε. Για παράδειγμα, το πρώτο σαββατοκύριακο μετά την επιστροφή σας, πηγαίνετε για ακόμη ένα μπάνιο στη θάλασσα. Την ίδια διάθεση κρατήστε και στο ποτό που θα παραγγείλετε μόλις βγείτε έξω το βράδυ. Επιλέξτε ένα δροσιστικό cocktail, που θα σας θυμίσει τα καλοκαιρινά βράδια στο νησί. Επίσης, προσπαθήστε να βρίσκετε μισή ώρα την ημέρα για να διαβάζετε, όπως κάνατε στην παραλία. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό, είναι να μπορέσετε να εφαρμόσετε μερικές αγαπημένες συνήθειες των διακοπών στο τωρινό σας πρόγραμμα. Έτσι η καθημερινότητά σας θα γίνει λίγο πιο ευχάριστη!

    κοκτέιλ

    Πηγή: www.glow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Closet Detox: 10 βήματα για να βάλετε μια τάξη στη ντουλάπα σας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι διάσημοι που είδαν τον θάνατό τους: Ποιους πέθαναν πριν την ώρα τους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τα σκαλιά της εκκλησίας πέρασαν ο Σάκης Τανιμανίδης και η Χριστίνα Μπόμπα – Οι φωτογραφίες του γάμου



    ΣΧΟΛΙΑ