• LIFE&STYLE

    Πες Ναι και όλα αλλάζουν!


    Το Ναι είναι η πιο μικρή λέξη που περιέχει το πιο μεγάλο ρίσκο όταν ανοίγεται μπροστά σου μία ευκαιρία. Ιδιαίτερα στον επιχειρηματικό κόσμο το Ναι εμπεριέχει μία ολόκληρη φιλοσοφία. Η πιο κοινή απάντηση σε μία πληροφορία ή σε μία ευκαιρία είναι «Ναι». Όμως αν πεις « Ναι αναμφίβολα» ή « Ναι, αλλά» τότε ουσιαστικά δίνεις άλλη τροπή στη συζήτηση ή τη διαπραγμάτευση.

    Ένας διακεκριμένος ομιλητής ο Avish Parashar, όπως γράφει το Business Insider έδωσε ένα παράδειγμα κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης οικονομικών στελεχών. Τα μέλη του ακροατηρίου χωρίστηκαν σε ζευγάρια και τους ανατέθηκε να επινοήσουν μία ιστορία βασισμένη σε ερωτήσεις δύο βασικών σεναρίων.

    Στο πρώτο σενάριο όλες οι ερωτήσεις θα είχαν την απάντηση « Ναι, αλλά» και στο δεύτερο σενάριο « Ναι,αναμφίβολα»  Ήταν πραγματικά απίστευτο πόση δημιουργικότητα και ευρηματικότητα απελευθέρωσε το «αλλά» και το «αναμφίβολα»

    Για παράδειγμα όταν σε ρωτήσουν: Moυ πάει αυτό το σακκάκι; Εσύ απαντάς: Ναι, αναμφίβολα! Δεν πιστεύεις όμως ότι δεν ταιριάζει σε αυτήν την περίσταση; Με αυτόν τον τρόπο δεν προσβάλεις τον άλλο αλλά τον καθοδηγείς προς την κατεύθυνση που θέλεις γιατί εκείνος κολακεύτηκε από το ενδιαφέρον που του έδειξες. Είναι ακόμα πιο δυνατό και από το εάν απαντούσες στη συγκεκριμένη ερώτηση « Ναι, ωραίο είναι αλλά…»



    ΣΧΟΛΙΑ