• LIFE&STYLE

    Ξεχάστε τον οκτάωρο ύπνο- Τόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε σύμφωνα με τους επιστήμονες

    • NewsRoom


    Όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στην ζωή μας την δικαιολογία ότι δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετά, δηλαδή ένα ολόκληρο οκτάωρο, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις της επόμενης ημέρας. Νέα έρευνα έρχεται να καταρρίψει αυτόν τον μύθο και να απογοητεύσει μαζί της και τους χιλιάδες φανατικούς “υπναράδες”, λέγοντας πως ο επαρκής χρόνος ύπνου είναι οι έξι ώρες.

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο της California, στην οποία οι συμμετέχοντες εξετάστηκαν υπολογίζοντας τις 1.000 μέρες που είχαν κοιμηθεί. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα περισσότερα άτομα χρειάστηκαν όχι παραπάνω από 7 ώρες ύπνου, αλλά συγκεκριμένα το μέσο όρο του ύπνου τους υπολογίστηκε στις 6 ώρες και 25 λεπτά. Οι συγκεκριμένοι υποψήφιοι που κοιμούνται λιγότερες ώρες, εμφανίστηκαν πιο υγιείς από εμάς του οκτάωρου ύπνου, καθώς είχαν λιγότερα ποσοστά παχυσαρκίας και καλύτερη αρτηριακή πίεση.

    Μια ακόμη εντυπωσιακή ανακάλυψη της έρευνας έχει να κάνει ακόμη με το πόσο τα κινητά, οι υπολογιστές και οι τηλεοράσεις επηρεάζουν τον ύπνο μας. Η μελέτη έδειξε πως όλα αυτά τα ερεθίσματα της σύγχρονης ζωής δεν επηρεάζουν καθόλου τις ώρες του ύπνου μας και το σημαντικότερο το πότε θα νυστάξουμε. Επομένως όποιος κοιμάται λιγότερο από 8 ώρες μπορεί να πει ότι έχει κάνει τις ώρες που επαρκούν για την ξεκούραση του οργανισμού του. Για εσάς βέβαια που ακόμη και μετά την έρευνα θεωρείται ότι χρειάζεστε 8 ώρες ύπνου και παραπάνω, αναμένετε για το επόμενη έρευνα που ενδεχομένως να δικαιολογεί την ανάγκη σας αυτή.



    ΣΧΟΛΙΑ