• LIFE&STYLE

    Δείτε το σπίτι που έμενε ο διάσημος Oscar Wilde στο Λονδίνο. Πωλείται για 14 εκατ. λίρες

    london


    Έχετε ονειρευτεί ποτέ να ζήσετε στο σύμπαν του Oscar Wilde; Τώρα μπορείτε να το πραγματοποιήσετε, αρκεί να διαθέσετε το… διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 14 εκατ. λιρών που απαιτείται για να αποκτήσετε το ιστορικό διατηρητέο (δευτέρου βαθμού) σπίτι που ενέπνευσε τον μεγάλο αυτό συγγραφέα για να γράψει το διάσημο θεατρικό του, “The Importance of Being Earnest” (Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός), το 1895.

    Ο Wilde, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 1900, βασίστηκε στο συγκεκριμένο σπίτι για να δημιουργήσει το εργένικο δώμα ενός από τους κεντρικούς χαρακτήρες του συγκεκριμένου θεατρικού, του Algernon Moncrieff. Το εν λόγω σπίτι βρίσκεται στον αριθμό 14 της οδού Half Moon, στην αριστοκρατική συνοικία Mayfair.

    Και παρά το γεγονός ότι η οδός Half Moon είναι στις μέρες μας μια από τις πιο πολυτελείς και ακριβές διευθύνσεις που μπορεί να επιλέξει κάποιος για να ζήσει, πίσω στα 1880, το Βικτοριανό Λονδίνο είχε έναν ιδιαίτερα πολύχρωμο και μποέμ χαρακτήρα, όπου “ορκισμένοι εργένηδες”, καλλιτέχνες και θεατρικοί παράγοντες ζούσαν και περνούσαν τις μέρες τους.

    Η οδός αυτή πήρε το όνομά της από ένα μάλλον θλιβερό δημόσιο κτήριο με αυτό το όνομα που βρίσκεται στη συμβολή της με το Piccadilly. Εκεί όπου ο Oscar Wilde περνούσε τον ελεύθερο χρόνο του.

    Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε αυτή την εντυπωσιακή κατοικία, η οποία έχει βγει προς πώληση από τα μεσιτικά γραφεία Wetherell και Knight Frank:

    Έχει συνολικό εμβαδόν περίπου 466 τ.μ. και κατασκευάστηκε στις αρχές του 18ου αιώνα, ενώ η αρχική του χρήση ήταν ως μονοκατοικία.

    london

    Στις αρχές του 1880 οι ιδιοκτήτες, η οικογένεια Gannon, αποφάσισε να διαιρέσει το σπίτι σε διαμερίσματα, τα επονομαζόμενα και ως “εργένικα”.

    london

    Αυτά τα διαμερίσματα για εργένηδες ήταν δημοφιλή στους νέους που κατοικούσαν στο Λονδίνο, μιας και βρίσκονταν δίπλα στην ταβέρνα Flemings. Αυτή η ταβέρνα πρόσφερε και καταλύματα τα οποία διαχειριζόταν ο Robert Fleming (σήμερα στο κτήριο στεγάζεται το διακεκριμένο ξενοδοχείο Flemings).

    london

    Μεταξύ των εργένηδων του Mayfair που έζησαν στα δώματα της οδού Half Moon ήταν φυσικά ο Wilde, o Hugh Walpole, o Aubrey Beardsley, o Siegfried Sasson, o Osbert Sitwell αλλά και ο ποιητής Wilfred Owen.

    london

    Το συγκεκριμένο σημείο του Mayfair “πρωταγωνιστεί” και εμφανίζεται σε διάφορα θεατρικά του Oscar Wilde. Ο κεντρικός χαρακτήρας του “Η σημασία του να είναι κανείς σοβαρός”, Algernon Moncrieff, έζησε ως εργένης στα δώματα της οδού Half Moon.

    london

    Τελικώς, το κτήριο μετατράπηκε και πάλι σε μονοκατοικία το 2008.

    london

    Πρόσφατα, ανακαινίστηκε πλήρως και απέκτησε εντελώς νέα χαρακτηριστικά και ανανεωμένους εσωτερικούς χώρους και σταδιακά επανέκτησε την παλιά του αίγλη.

    london

    Το σπίτι διαθέτει δωμάτια στο υπόγειο, το ισόγειο αλλά και στους υπόλοιπους πέντε ορόφους.

    london

    Διαθέτει ένα εντυπωσιακό χολ, μια μεγάλη κουζίνα/δωμάτιο πρωινού, τρεις χώρους υποδοχής, τέσσερα υπνοδωμάτια/σουίτες, ένα ιδιωτικό σινεμά, γυμναστήριο αλλά και σάουνα.

    london

    Επίσης διαθέτει ασανσέρ και σκάλες που παρέχουν πρόσβαση σε όλους τους ορόφους, σε δυο ιδιωτικές βεράντες και ένα μπαλκόνι.

    london

    Κάθε υπνοδωμάτιο διαθέτει το δικό του μπάνιο…

    london

    …και καταπληκτικά έπιπλα.

    london

    Τα μπάνια έχουν τοίχους με μαρμάρινη επένδυση και μπανιέρες υδρομασάζ.

    london

    Υπάρχει επίσης και ένα ιδιωτικό γυμναστήριο.

    london

    Η κουζίνα διαθέτει συσκευές με επένδυση χρωμίου και μαρμάρινους πάγκους.

    london

    Βασικά, η κουζίνα είναι μεγαλύτερη από ένα μέσο διαμέρισμα στο Λονδίνο (όσοι έχετε ζήσει στη βρετανική πρωτεύουσα το ξέρετε καλά).

    london

    Υπάρχει μια τραπεζαρία στο χώρο της κουζίνας.

    london

    Το σπίτι διαθέτει και βιβλιοθήκη.

    london

    Στον πρώτο όροφο βρίσκεται ο επίσημος χώρος υποδοχής που προσφέρει θέα στην οδό Half Moon, από όπου οι τυχεροί ιδιοκτήτες θα μπορούν να παρακολουθούν από ψηλά τη θέα στην πιο αριστοκρατική περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου, όπου έχει γραφτεί ιστορία.

    london

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

    http://www.mononews.gr/xechaste-osa-xerate-gia-galliko-kafe-sto-cheri/75084



    ΣΧΟΛΙΑ