• Business

    Υπεγράφη ένα από τα deals της δεκαετίας στην αγορά ακινήτων στο Mayfair


    Η Can Hoy Enterprises, επενδυτές στην αγορά ακινήτων, μόλις υπέγραψε ένα από τα μεγαλύτερα deals στην ιστορία της πιο exclusive περιοχής του Λονδίνου.

    Η εταιρεία, με έδρα στις ΗΠΑ, αγόρασε το νούμερο 19 της South Audley Street στο κοσμοπολίτικο Mayfair, σε μια τιμή την οποία δεν αποκαλύπτει.

    19southaudleyst,sideangle

    Ενώ το ποσό το οποίο πουλήθηκε το κτήριο δεν ήταν κρυφό, η Can Hoy είπε ότι ήταν μια από τις πέντε μεγαλύτερες πωλήσεις που έλαβαν χώρα στο Mayfair την τελευταία δεκαετία και το Property Week αναφέρει πως η πώληση κυμάνθηκε στα 80 εκατομμύρια λίρες.

    Το κτήριο της South Audley Street έχει εμβαδόν περίπου 4.500 τ.μ. περίπου δηλαδή ίσο με ένα γήπεδο Αμερικάνικου football.

    south audley street

    Χτίστηκε το 1845 αλλά ανακαινίστηκε σε σχέδιο του αρχιτέκτονα Ernest George, ο οποίος έχει σχεδιάσει και τη Southwark Bridge.

    Το κτήριο είναι πιο πολύ γνωστό γιατί στεγάζει το Thomas Good, ένα πολυτελές μαγαζί που πουλάει είδη πορσελάνης, γυαλικά και ασημικά. Στο παρελθόν, η βασίλισσα Βικτωρία καθώς και διάφοροι Ρώσοι τσάροι αγόραζαν από εκεί πιάτα και άλλα είδη.

    Η Can Hoy έχει ιστορία στις μεγάλες επενδύσεις στο Λονδίνο. Πέρσι τοποθέτησε ένα σεβαστό ποσό σε μια καινούρια ανάπτυξη στο Shoreditch στο ανατολικό Λονδίνο και μαζί με τη Sager Partners εξασφάλισαν ένα δάνειο για να φτιάξουν τη Islington Square στο βόρειο Λονδίνο. Συνολικά η Can Hoy αναφέρει ότι έχει επενδύσει περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο λίρες από τότε που ξεκίνησε το 2014.

    Το Mayfair, μια από τις πιο exclusive περιοχές του Λονδίνου, δε στερείται καθόλου τεραστίων επενδύσεων. Σημειώνεται ότι πολύ πλούσιοι επενδυτές από το Κατάρ, έχουν κάνει επενδύσεις σε ακίνητα στην περιοχή που ξεπερνούν το 1 δισεκατομμύριο λίρες, συμπεριλαμβανομένου και ενός σπιτιού αξίας 200 εκατομμυρίων λιρών για το οποίο η βασίλισσα Ελισσάβετ ανέφερε πως “ακόμα και το παλάτι του Buckingham φαντάζει πληκτικό απέναντί του”.



    ΣΧΟΛΙΑ