• LIFE&STYLE

    10 βήματα για να ξεκινήσετε τη μέρα σας υπέροχα!

    • NewsRoom


    Το ξυπνητήρι χτύπησε, ώρα να σηκωθείτε. Τι σκέφτεστε να κάνετε; Ν΄αρχίσετε να τρέχετε να ετοιμαστείτε, να φτιάξετε καφέ σε πλαστικό ποτήρι για να τον πάρετε μαζί σας στο αυτοκίνητο όσο θα πηγαίνετε στη δουλειά και να βαφτείτε στην τουαλέτα του γραφείου; Λίγο άγχος δεν προκαλούν όλ΄αυτά; Για να δούμε ποια είναι τα 10 βήματα για να ξεκινήσουμε τη μέρα μας υπέροχα!

    1. Ξυπνήστε με χαμόγελο. Μόλις το ξυπνητήρι χτυπήσει, ανοίξτε τα μάτια σας τεντωθείτε και κάντε μια ωραία σκέψη. Μην μείνετε πολύ ώρα στο κρεβάτι για να χουζουρέψε γιατί μπορεί πάλι να σας πάρει ο ύπνος και μετά να τρέχετε να προλάβετε και ν΄αγχωθείτε. Αν ο σύντροφός σας είναι ακόμη στο σπίτι, πάρτε τον μια αγκαλιά, δώστε του ένα φιλί και πείτε του “καλημέρα” πριν πάτε μαζί να πάρετε το πρωίνό σας, λίγο αργότερα.

    2. Κι αν αργήσατε; Αν όμως αργήσετε να ξυπνήσετε και δεν προλαβαίνετε να είστε στην ώρα σας στη δουλειά τι γίνεται; Μην αγχώνεστε. Αν ξεκινήσετε έτσι όλη η μέρα σας θα είναι γεμάτη με άγχος και δεν θα έχετε καλή διάθεση. Πάρτε ένα τηλέφωνο στο γραφείο κι ενημερώστε ότι θα καθυστερήσετε για λίγο γιατί κάτι σας έτυχε. Έπειτα ακολουθήστε την καθημερινή σας ρουτίνα χωρίς όμως να βιάζεστε.

    3. Ανοίξτε τα πατζούρια να μπει φως στο δωμάτιό σας. Βγείτε για λίγο στο μπαλκόνι, αναπνεύστε τον καθαρό αέρα, αφήστε τον ήλιο να πέσει πάνω σας. Αυτά τα λίγα λεπτά σκεφτείτε πόσο τυχερή είστε στη ζωή σας, χαμογελάστε και ξεκινήστε.

    4. Βάλτε μουσική. Χαλαρωτική, χορευτική, μια μουσική που σας φτιάχνει τη μέρα. Όση ώρα ετοιμάζεστε αφήστε τη να παίζει.

    5. Κουνηθείτε! Κάντε ασκήσεις στρέτσινγκ κι αν έχετε χρόνο, λίγους κοιλιακούς, ασκήσεις για γλουτούς ή χέρια. Ακόμη καλύτερα, ξεκινήστε τη μέρα σας με ασκήσεις γιόγκα. Αν είστε από τις γυναίκες που η γυμναστική είναι απαραίτητη στη ζωή σας, μπείτε στο ίντερνετ και επιλέξτε προγράμματα σε βίντεο που σας ταιριάζουν.

    6. Μπείτε κάτω από το ντους. Όση ώρα το νερό πέφτει πάνω στο σώμα σας σκεφτείτε πόσα υπέροχα πράγματα μπορούν να συμβούν σήμερα στη ζωή σας. Τρίξτε καλά το σώμα σας για να φύγουν τα νεκρά κύτταρα και μόλις βγείτε περάστε το σώμα σας με μια ενυδατική κρέμα.

    7. Και τώρα πρωινό. Μην το αμελείτε ποτέ. Μάλιστα η στιγμή του πρωινού είναι μια τέλεια ευκαιρία να μιλήσετε με τον σύντροφό σας ώστε να είναι πάντα παρόν στη ζωή σας ( κι εσείς στη δική του). Κάνετε δίαιτα; Κουάκερ με σταφίδες και γάλα θα σας κρατήσει μέχρι το επόμενο γεύμα. Αυγά βραστά με λίγο τυρί. Καφές, χωρίς φυσικά ζάχαρη; Ένα τοστ με μαύρο ψωμί; Αφιερώστε τουλάχιστον 15 λεπτά στο breakfast. Θέλετε ενέργεια; Ένα smoothie είναι αυτό που χρειάζεστε!

    Διαβάστε τη συνέχεια στο www.womannow.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Πώς να φορέσετε τα δερμάτινα ρούχα και το καλοκαίρι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι αποκαλύπτει για εσάς το χρώμα των ρούχων σας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H&M: 10+1 πανέμορφα ζευγάρια παπούτσια για την άνοιξη και το καλοκαίρι!



    ΣΧΟΛΙΑ