• LIFE&STYLE

    10 εξωφρενικά πράγματα που θα δεις μόνο στο Ντουμπάι

    • NewsRoom

    Ένας από τους πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς είναι το Ντουμπάι

    Εκεί όπου η πολυτέλεια βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Πρόκειται για την πιο ακριβή πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, γεμάτη από ουρανοξύστες, μεγάλα καταστήματα, πολυτελή εστιατόρια και κλαμπ και «χρυσές» παραλίες.

    Αυτά είναι τα 10 πιο εξωφρενικά πράγματα που μπορεί να δει κανείς στο Ντουμπάι, σύμφωνα με το κανάλι The Wacky στο YouTube.

    10. Υπερπολυτελή αστυνομικά αυτοκίνητα

    Η αστυνομία εκεί κυκλοφορεί με τα καλύτερα και τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα, όπως Lamborghini, Audi R8s, McLaren MP-12Cs, Nissan GT-Rs, Mercedes-Benz, Bugatti Veyrons. Η κυβέρνηση διέθεσε 6,5 εκατομμύρια δολάρια για τα νέα αυτά αυτοκίνητα περιπολίας.

    9. Χρυσά ΑΤΜ

    Μέσα σε εμπορικό κέντρο του Ντουμπάι θα βρείτε το πιο φανταχτερό μηχάνημα ανάληψης… χρυσού! Από χρυσά νομίσματα και ράβδους χρυσού μέχρι χρυσά κοσμήματα, το εν λόγω μηχάνημα είναι το συνώνυμο της χλιδής.

    8. Η πιο τρομακτική νεροτσουλήθρα

    Το «Shark Slide» είναι η πιο τρομακτική νεροτσουλήθρα που υπάρχει στο Ντουμπάι. Το συναρπαστικό ταξίδι ξεκινά με μία σχεδόν οριζόντια πτώση 30 μέτρων από την τσουλήθρα, ενώ στη συνέχεια περνάτε μέσα από ένα τούνελ, γύρω από το οποίο κολυμπούν… ολοζώντανοι καρχαρίες!

    7. Διαμαντένια κινητά

    Για μία ζωή γεμάτη γκλάμουρ, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα εξωφρενικά πολυτελές κινητό τηλέφωνο. Η τιμή του; 130 χιλιάδες δολάρια! Πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά κινητά του κόσμου, καθώς αποτελείται από λευκό χρυσό, τουλάχιστον 18 καρατίων.

    6. Χρυσά supercars

    Οι δισεκατομμυριούχοι στο Ντουμπάι δεν έχουν απλά τα πιο ακριβά και γρήγορα αμάξια της αγοράς, αλλά τα βάφουν… χρυσά! Αν και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα το συγκεκριμένο χρώμα φαντάζει κιτς και αλαζονικό, στο Ντουμπάι θεωρείται φυσιολογικό.

    5. Καμήλες στη θάλασσα

    Στο Ντουμπάι δίνεται η δυνατότητα να κάνει κανείς μία βόλτα πάνω σε καμήλα στην αμμουδιά, ακριβώς δίπλα σε κάποια παραλία. Σημειώνεται ότι είναι μία από τις 10 δραστηριότητες που πρέπει να κάνει όποιος επισκέπτεται το Ντουμπάι.

    4. Δωρεάν φαγητό

    Παρά τον πλούτο της πόλης, όπως και σε κάθε άλλο μέρος του πλανήτη, υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν χρήματα και είναι άστεγοι. Το κράτος έχει προνοήσει δημιουργώντας μαγαζιά, όπου οι φτωχοί, αλλά και όσοι είναι άνεργοι μπορούν να πάρουν δωρεάν φαγητό.

    3. Εγκαταλελειμμένα supercars

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάποτε ήταν πλούσιοι και ζούσαν την μεγάλη ζωή, ωστόσο η οικονομική κρίση τους χτύπησε με αποτέλεσμα να εγκαταλείπουν τα πολυτελή αυτοκίνητά τους σε πάρκινγκ του Ντουμπάι!

    2. Εξωτικά κατοικίδια

    Αν και είναι παράνομο να κυκλοφορείς και να μεταφέρεις άγρια ζώα στο Ντουμπάι, όπως λιοντάρια και τίγρεις, κάποιοι αψηφούν το νόμο και τα έχουν σαν κατοικίδια.

    1. Μποτιλιάρισμα με supercars

    Τα πολυτελή αυτοκίνητα είναι σύνηθες θέαμα στο Ντουμπάι, ωστόσο μεγάλη εντύπωση προκαλεί στους τουρίστες όταν συναντούν μποτιλιάρισμα. Στην πιο πλούσια πόλη της Μέσης Ανατολής το μποτιλιάρισμα είναι από μόνο του ένα μοναδικό αξιοθέατο, καθώς έτσι μπορει κανείς να απολαύσει μία παρέλαση με τα πιο εντυπωσιακά και ακριβά οχήματα.



    ΣΧΟΛΙΑ