• LIFE&STYLE

    Γιατί οι τσάντες Birkin είναι τόσο ακριβές

    • NewsRoom

    Μία Birkin τσάντα είναι το απόλυτο σύμβολο πλούτου

    Η τιμή κόστους μιας τσάντας Birkin του οίκου Hermes ξεκινάει από 9 χιλ. δολάρια και μπορεί να φτάσει το ιλλιγγιώδες ποσό των 500.000 χιλ. δολαρίων. Πρόκειται για το απόλυτο σύμβολο πλούτου και δύναμης, ένα μοναδικό κομμάτι που λίγες έχουν το πλεονέκτημα να κατέχουν στη συλλογή τους.

    Γιατί όμως κοστίζει τόσο ακριβά;

    Αρχικά, οι πρώτες ύλες της συγκεκριμένης τσάντας είναι πρώτης ποιότητας και είναι αποκλειστικά χειροποίητη, κάτι που εκτοξεύει την τιμή της στα ύψη.

    Κατασκευάζεται από τα καλύτερα και πιο αυθεντικά δέρματα του κόσμου και συγκεκριμένα κροκόδειλου, στρουθοκαμήλου, κατσίκας, σαύρας, κ.α. Πρόκειται για ιδιαίτερα ακριβά δέρματα, καθώς στις περισσότερες χώρες το κυνήγι των παραπάνω ζώων απαγορεύεται.

    Επιπλέον, οι μεταλλικές λεπτομέρειες της τσάντας είναι επιμεταλλωμένες με παλλάδιο ή χρυσό. Τα πολύτιμα αυτά μέταλα είναι ακόμη ένας σημαντικός λόγος που δικαιολογεί το κόστος μιας Birkin.

    Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει διαμάντια στην ήδη ακριβή τσάντα και να εκτοξεύσει την τιμή ακόμη πιο ψηλά.

    Το γεγονός ότι γενικά οι τσάντες του οίκου Hermes είναι όλες χειροποίητες με ένα ειδικό τύπο ραψίματος που ήδη μετράει δύο αιώνες, στη Γαλλία, παίζει σημαντικό ρόλο στην τιμή.

    Όλη η τσάντα από την αρχή μέχρι το τέλος, είναι ραμμένη και ζωγραφισμένη στα χέρια με την πιο μεγάλη προσοχή.

    Για να αποκτήσει κανείς μία τόσο πολυτελή τσάντα, πρέπει να επιλεχθεί από τον ίδιο τον οίκο. Σε διαφορετική περίπτωση η μόνη ευκαιρία απόκτησης μιας Birkin είναι μέσω μεταπώλησης ή δημοπρασίας.

    Τον Ιούνιο του 2018, μια μεταχειρισμένη και σπάνια τσάντα Himalayan Birkin του 2008 πουλήθηκε έναντι 217.144 δολαρίων (περίπου 185.000 ευρώ) στο Λονδίνο, σημειώνοντας έτσι νέο ευρωπαϊκό ρεκόρ για την ακριβότερη τσάντα που πωλείται σε δημοπρασία.

    Η συγκεκριμένη είναι από δέρμα κροκόδειλου με κούμπωμα από λευκόχρυσο διακοσμημένο με διαμάντια 18 καρατίων, με την τιμή του να ξεπερνά τις αρχικές εκτιμήσεις πώλησης των 113.7 με 170.5 χιλιάδων ευρώ.

    Το ρεκόρ πώλησης τσάντας σε δημοπρασία σημειώθηκε στο Χονγκ Κονγκ το 2017, το κατέχει επίσης μια Hermes Birkin και είναι 380.000 δολάρια.



    ΣΧΟΛΙΑ