• City Stories

    10 δωρεάν πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος στη Νέα Υόρκη


    Ένας οδηγός για τη Νέα Υόρκη με 10 μοναδικές ιδέες που δεν θα σας κοστίσουν ούτε σεντ!

    Σε μία τεράστια, χαοτική και ακριβή πόλη, όπως είναι η Νέα Υόρκη, υπάρχουν τόσα πολλά να δει κανείς που ο χρόνος, αλλά και το χρήμα μπορεί να μην φτάνουν! Ωστόσο, υπάρχουν μοναδικές δραστηριότητες που μπορεί να απολαύσει κανείς δωρεάν και να νιώσει σαν ένας ντόπιος Νεοϋορκέζος.

    1. Ο ποταμός Hudson είναι ο πιο γνωστός της Νέας Υόρκης και εκτείνεται σε 507 χιλιόμετρα, από το βόρειο τμήμα της πόλης προς το νότιο και βρίσκεται στη δυτική πλευρά, χωρίζοντας τη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ. Εκεί διατίθενται δωρεάν μαθήματα καγιάκ: μία δραστηριότητα ιδανική για μία ανοιξιάτικη ή καλοκαιρινή ημέρα.

    2. Το Άγαλμα της Ελευθερίας είναι ένα must αξιοθέατο που σίγουρα βρίσκεται στη λίστα όλων όσων επισκέπτονται για πρώτη φορά το «Big Apple».

    Αν και υπάρχουν tour με ferry που ξεκινούν από μόλις 18 και ξεπερνούν τα 200 δολάρια -αναλόγως με το τι επιθυμεί κανείς να δει- το ferry από το Μανχάταν για το Staten Island είναι εντελώς δωρεάν, περνάει κάθε μισή ώρα και προσφέρει μία περίπου 25′ βόλτα με θέα το Άγαλμα, αλλά και την Γέφυρα του Μπρούκλιν.

    Σταματάει στο Staten Island, όπου υπάρχει ένα outlet για shopping με θέα το εκθαμβωτικό Μανχάταν.

    3. Η Γέφυρα του Μπρούκλιν είναι αδιαμφισβήτητα το σήμα κατατεθέν της Νέας Υόρκης, όπου κάθε τουρίστας και μη έχει βγάλει άπειρες φωτογραφίες με φόντο τους ουρανοξύστες και την εμβληματική γέφυρα. Διασχίζοντας την γέφυρα με τα πόδια ή με το ποδήλατο από το Μανχάταν στο Μπρούκλιν ή το ανάποδο είναι μία ευχάριστη εμπειρία που θα σας μείνει αξέχαστη. Προσοχή στους ποδηλάτες!

    New York

    4. Αν σας έλειψε η θάλασσα ή έχετε την περιέργεια να δείτε πως είναι μία παραλία στις ΗΠΑ, επισκεφτείτε την Rockaway Beach στο Κουίνς, 45′ έξω από το Μανχάταν.

    View this post on Instagram

    #rockawaybeach

    A post shared by Juan Israel Espanol (@juanisraelespanol) on

    5. Ένας από τους πιο ιστορικούς και ωραίους σταθμούς του μετρό στη Νέα Υόρκη, όπου γενικά οι σταθμοί είναι ιδιαίτερα παλιοί και δεν θυμίζουν με τίποτα τους αντίστοιχους της Ελλάδας, είναι ο Grand Central Station, όπου τα έργα τέχνης και το κλασσικό ύφος θα σας μεταφέρουν σε μία άλλη εποχή.

    6. Στην καρδιά του Μανχάταν βρίσκεται το περίφημο Central Park, που χωρίζει το δυτικό και το ανατολικό κομμάτι του Μανχάταν και εκτείνεται σε 3,4 χιλιόμετρα πράσινου. Δεν είναι λίγες οι ταινίες και οι σειρές που γυρίστηκαν στο συγκεκριμένο πάρκο, ενώ εκεί υπάρχει και το memorial για τον Τζον Λένον, κόντα στο σημείο, όπου δολοφονήθηκε.

    7. Ένα ακόμα πάρκο που αξίζει να επισκεφτείτε είναι το Highline Park, όπου μπορείτε να απολαύσετε την θέα της πόλης από την υπερυψομένη γέφυρα.

    8. Μία επίσκεψη στο Roosevelt Island εκτός από τη μοναδική θέα που προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για μαγικές φωτογραφικές λήψεις, μπορείτε να πάρετε το tramway, και να περάσετε πάνω από τον ποταμό.

    9. Όλοι επισκέπτονται την φημισμένη Times Square, όπου κατακλύζεται καθημερινά από τουρίστες, ωστόσο λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι κάθε μέρα, πέντε λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, τα πελώρια billboards παίζουν όλα μαζί εικόνες από ένα συγκεκριμένο θέμα προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα με χρώματα.

    10. Η Νέα Υόρκη είναι γεμάτη από μουσεία και γκαλερί, με την είσοδο για το κάθε ένα να κοστίζει αρκετά χρήματα. Όμως, κάθε εβδομάδα στην περιοχή Chelsea πολλές από τις πιο μικρές και ανεξάρτητες γκαλερί διοργανώνουν πάρτυ με ελεύθερη είσοδο για τις νέες τους εκθέσεις ή τους καλλιτέχνες τους. Μία τέλεια ευκαιρία να γνωρίσετε νέα τέχνη.



    ΣΧΟΛΙΑ