• Architecture & Design

    Villa La Coste: Το ξενοδοχείο που μαγεύει πελάτες και κριτικούς

    • NewsRoom


    Το Villa La Coste στο Le Puy-Sainte-Réparade είναι το πιο πολυσυζητημένο νέο ξενοδοχείο στη Γαλλία. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τους συντάκτες του Andrew Harper, είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Χτισμένο πάνω σε ένα λόφο που «βλέπει» σε μια έκταση 2.430 στρεμμάτων στη γαλλική Προβηγκία, ιδιοκτησίας του Ιρλανδού επιχειρηματία Patrick McKillen, 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Aix-en-Provence, διαθέτει 28 σουίτες, στεγασμένες σε ανεξάρτητα σπιτάκια με πετρόχτιστες προσόψεις, τα οποία χωρίζονται το ένα από το άλλο με δρομάκια πλαισιωμένα από γιασεμιά.

    Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, που κέρδισε τον τίτλο «Καταφύγιο της Χρονιάς» στα Grand Awards 2018 του οδηγού Andrew Harper, ήταν εκείνο που ξεχώρισε από τα περίπου 150 ξενοδοχεία που επισκέφθηκαν οι συντάκτες του οδηγού το 2017, αφού ταξίδεψαν συνολικά σε 16 χώρες.

    Ένα από τα πρώτα πράγματα που βλέπει κανείς όταν φτάνει στο ξενοδοχείο, είναι μία τεράστια αράχνη από μπρούντζο και χάλυβα, έργο της Γαλλίδας καλλιτέχνιδος Louise Bourgeois. Άλλωστε, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου είναι γνωστός για το πάθος του για τη σύγχρονη τέχνη και έχει συγκεντρώσει στους χώρους του μία από τις εντυπωσιακότερες συλλογές έργων και γλυπτών σύγχρονης τέχνης στη Γαλλία.

    Το κεντρικό κτήριο του ξενοδοχείου, το οποίο φιλοξενεί καθιστικούς χώρους, ένα μπαρ, μια βιβλιοθήκη, ένα spa και το εστιατόριο Louison — όπου ρόλο συμβούλου έχει ο βραβευμένος με τρία αστέρια Μαρσεγέζος σεφ Gérald Passédat — κοσμεί μια ταπετσαρία του Γάλλου καλλιτέχνη Fernand Léger. Όλοι οι χώροι διαμονής έχουν ιδιωτικούς κήπους και μεγάλα μπαλκόνια, ενώ κάποιοι διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα.


    Η εσωτερική δε διαμόρφωση παντρεύει με μοναδικό τρόπο τη διακριτική πολυτέλεια με το σύγχρονο  design.

    Στους χώρους του ξενοδοχείου υπάρχουν άλλα δύο εστιατόρια: ένα grill house που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του φημισμένου Αργεντινού barbecue master Francis Mallmann και ένα καφέ όπου μπορεί κανείς να απολαύσει σύγχρονες γεύσεις της Προβηγκίας.

    Επιπλέον, στο ξενοδοχείο μπορεί κανείς να απολαύσει «διαδρομές Τέχνης», θαυμάζοντας τη μοναδική συλλογή γλυπτών του ιδιοκτήτη, αλλά και βραδιές οινογνωσίας, όπως και περιηγήσεις στα κελάρια του κτήματος. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Εντυπωσιακό! Ένα φυτεμένο ξενοδοχείο με κήπους, τροπικά δέντρα και στοιχεία νερού (16 pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βενετσιάνικη έπαυλη στα Χανιά μετατράπηκε σε όμορφο ξενοδοχείο με θεατρική ατμόσφαιρα (9 pics)



    ΣΧΟΛΙΑ