• Ροή Ειδήσεων

    Τζερόμ Πάουελ (FED): Ο νόμος είναι σαφής, ο Τραμπ δεν μπορεί να με απολύσει

    Τζερόμ Πάουελ

    Τζερόμ Πάουελ, επικεφαλής Fed


    Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει τη δυνατότητα να τον απολύσει από τη θέση του δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Τζερόμ Πάουελ, σε συνέντευξη που παραχώρησε την Κυριακή στο CBS.

    Αν και ο επικεφαλής της FED δεν θέλησε να απαντήσει άμεσα σε σχόλια για την κριτική του προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με την πολιτική επιτοκίων που ακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα, ο Πάουελ ξεκαθάρισε πως ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πως ο ίδιος σκοπεύει να παραμείνει στη θέση του. «Ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει την τετραετή θητεία μου την οποία προτίθεμαι να υπηρετήσω«, δήλωσε ο Πάουελ.

    Σχετικά με την οικονομία των ΗΠΑ, ο Πάουελ επισήμανε ότι θα παραμένει δυνατή, αν και αναγνώρισε ότι σημάδια αδυναμίας από τον υπόλοιπο κόσμο θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις ΗΠΑ.

    «Θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο αυτή η οικονομία δεν μπορεί να συνεχίσει να επεκτείνεται», κατέληξε.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Fed: Προειδοποίηση Πάουελ για τον «προστατευτισμό» του Τραμπ – Ο εμπορικός πόλεμος ανησυχεί τις επιχειρήσεις

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μηδενικά επιτόκια ζητάει τώρα από την FED o Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ