• Πολιτική

    Μηδενικά επιτόκια ζητάει τώρα από την FED o Τραμπ

    • NewsRoom
    Τραμπ

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ


    Μία νέα επίθεση κατά της FED εξαπέλυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εκφράζοντας για μια ακόμη φορά την επιθυμία του για χαμηλότερα επιτόκια.

    Ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε πως η πολιτική των χαμηλών επιτοκίων μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ώθηση στην αμερικανική οικονομία, ειδικά αν η Ομοσπονδιακή Τράπεζα μείωνε το επιτόκιο σε μηδενικά επίπεδα.

    «Τα νούμερα της οικονομίας δείχνουν πραγματικά καλά. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχα μακροχρόνια μηδενικά επιτόκια όπως η προηγούμενη κυβέρνηση, αντί για τα σημερινά γρήγορα αυξανόμενα ομαλοποιημένα επιτόκια που έχω σήμερα. Αυτό θα ήταν τόσο εύκολο! Και πάλι όμως οι αγορές έχουν ανέβει πολύ μετά τις εκλογές του 2016» έγραψε ο κ. Τραμπ στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Twitter.

    Η FED αναμένεται να προχωρήσει σε νέες αυξήσεις των επιτοκίων μέσα στο 2019, οι οποίες πάντως θα είναι λιγότερες σε σχέση με τις 4 του 2018. Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως έχει επανειλημμένα ασκήσει κριτική στον πρόεδρο της, Τζερόμ Πάουελ΄για την νομισματική πολιτική της FED.

    Μάλιστα, δημοσιεύματα ήθελαν τον Ντόναλντ Τραμπ να εξετάζει το ενδεχόμενο να καθαιρέσει τον Πάουελ, με τον τελευταίο πάντως να δηλώνει την προηγούμενη εβδομάδα πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί ακόμα και αν του το ζητούσε ο κ. Τραμπ.



    ΣΧΟΛΙΑ