• Ροή Ειδήσεων

    SHIPPING FOCUS: Νεότευκτο αξίας 182,1 εκατ. δολ παρέλαβε η Gaslog

    Πήτερ Λιβανός: Δύσκολη η πορεία για την πράσινη ναυτιλία

    Πήτερ Λιβανός, εφοπλιστής GasLog Ltd.


    Αυτές είναι οι πέντε σημαντικότερες εξελίξεις στη ναυτιλία που πρέπει να γνωρίζετε:

    Παρέλαβε το πρώτο της νεότευκτο για το 2018 η Gaslog

    Στην παράδοση του νεότευκτου LNG carrier Gaslog Houston (χωρητικότητας 174.000-dwt), στη ναυτιλιακή εταιρεία του Πήτερ Λιβανού, Gaslog Ltd., προχώρησαν τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία  Hyundai Heavy Industries. Σημειώνεται πως αμέσως μετά την παράδοση του, το πλοίο αναχώρησε κατευθείαν για τη ναύλωση του. Η τιμή του LNG carrier σύμφωνα με το VesselsValue υπολογίζεται στα 182,1 εκατομμύρια δολάρια.

    Bulker αξίας 10,3 εκ. δολ για την Bluefin Marine

    Στην ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία Bluefin Marine κατέληξε το bulk carrier Trading Fabrizia (χωρητικότητας 34.529-dwt και κατασκευής 2011) στην πρώτη δημοπρασία που έγινε ποτέ, στην Τζαμάικα. Το φορτηγό πλοίο που άνηκε στον στόλο της D’Amato di Navigazione, κατέληξε στη Bluefin, με την εταιρεία να πληρώνει 10,3 εκατομμύρια δολάρια. Το κατασκευασμένο στα ναυπηγεία SPP πλοίο, κατασχέθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από την ενυπόθηκη τράπεζα και από τότε παρέμενε αγκυροβολημένο στο λιμάνι του Kingston.

    Αίσιο τέλος για ναυτικό σε ελληνόκτητο tanker

    Ένας 38χρονος Φιλιππινέζος ναυτικός, μέλος του πληρώματος του, ελληνικής ιδιοκτησίας, tanker Grand Lady (χωρητικότητας 299.997-dwt και κατασκευής 2002), της  Eastern Mediterranean Shipping, διασώθηκε τις προηγούμενες μέρες. Ο τραυματίας έλαβε πρώτες βοήθειες από τους διασώστες για να αντιμετωπιστεί πιθανό έγκαυμα από χημικά στα μάτια του και έπειτα μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε νοσοκομείο για θεραπεία. Όταν τραυματίστηκε ο ναυτικός, το πλοίο κατευθυνόταν από την Cabinda της Ανγκόλα, στην Rizhao της Κίνας.

    Δοκιμαστικό για ένα από τα μεγαλύτερα containerships

    Η Hanjin Heavy Industries & Construction – Philippines (HHIC-Phil Inc.) πραγματοποίησε θαλάσσιες δοκιμές στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της CMA CGM, χωρητικότητας 20.600 TEU. Πρόκειται για ένα τεράστιο πλοίο με μήκος 400 μέτρων και πλάτος 59 μέτρων καθιστώντας το ένα από τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα.

    Δύο ναυτικοί αγνοούνται μετά από πρόσκρουση φρεγάτας σε κυματοθραύστη

    Μία φρεγάτα του Ιρανικού Πολεμικού Ναυτικού προσέκρουσε σε κυματοθραύστη, στο λιμάνι Bandar Anzali, στο Ιράν. Τα πολλά μποφόρ και τα μεγάλα κύματα αλλά και τα λάθη του πληρώματος οδήγησαν στο ατύχημα. Έξι μέλη από το πλήρωμα έπεσαν στη θάλασσα για να σωθούν με τους δύο να αγνοούνται ακόμη. Η φρεγάτα Damavand (κατασκευής 2013) απομακρύνθηκε από το σημείο και θα διεξαχθούν έρευνες ώστε να φανεί το πόσο μεγάλη είναι η ζημιά που έγινε στη γάστρα του πλοίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ν. Τσάκος: Συμφωνία sale and leaseback για δύο τάνκερ suezmax της TEN

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ένα από τα μεγαλύτερα ναυλομεσιτικά γραφεία του κόσμου έρχεται στην Ελλάδα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σ. Παληός: Γιατί υποβαθμίστηκαν από «buy» σε «hold» οι μετοχές της Diana Shipping

     



    ΣΧΟΛΙΑ