• Ροή Ειδήσεων

    Πόσοι πραγματικά είναι οι αγνοούμενοι από την τραγωδία στο Μάτι;


    Άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι τι απόγευμα της Δευτέρας και σκόρπισε τον θάνατο. Τα ερωτήματα πολλά και απαντήσεις πουθενά.

    Είναι άραγε μονάχα όσοι περιμένουν ταυτοποίηση μέσω DNA ή είναι περισσότεροι; Το δράμα των συγγενών και των φίλων θα τελειώσει επιτέλους; Υπάρχει έστω και μία πιθανότητα κάποιος από τους αγνοούμενους να είναι ζωντανός;

    Μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται στους 88, με την πυροσβεστική υπηρεσία να αναγνωρίζει τα θύματα ως 85. Ταυτόχρονα όμως δεν υπάρχει καμμία ενημέρωση σχετικά με τον ακριβή αριθμό των ατόμων που αγνοούνται μετά το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας.

    Από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει αναλάβει την συλλογή των στοιχείων για τους αγνοούμενους ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν είναι σε θέση να δώσει έναν τελικό αριθμό.

    Όμως η μοναδική «εικόνα» που υπάρχει σχετικά με το μέγεθος των αγνοούμενων  προήλθε την διαδικτυακή πλατφόρμα όπου οι συγγενείς μπορούσαν να δίνουν στοιχεία για τους οικείους τους και να τους αναζητούν. Ωστόσο δεν μπορεί κανείς να μιλήσει για συνολικό αριθμό αφού υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν αναρτήσει τα στοιχεία των συγγενών τους στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

    Την ίδια ώρα κατά πληροφορίες που δεν έχουν επισημοποιηθεί, στο νεκροτομείο Αθηνών έχουν ταυτοποιηθεί 45 σοροί μέχρι αυτή την ώρα ενώ ακόμη σπεύδουν συγγενείς προκειμένου να δώσουν δείγμα DNA αφού η διαδικασία των ταυτοποιήσεων να συνεχίζεται και σήμερα.

    Ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων θα φανεί τις επόμενες μέρες όταν και θα έχει ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων που βρίσκονται στο νεκροτομείο. Και αυτο διότι όταν η διαδικασία τελειώσει, τότε ίσως – κάτι που απευχόμαστε – βρεθούν άνθρωποι που θα εξακολουθούν να αναζητούν συγγενείς ή φίλους.

    Σημειώνεται επίσης πως δεν έχει ολοκληρωθεί η έρευνα των ειδικών συνεργείων μέσα σε όλα τα καμμένα σπίτια, έτσι ώστε να υπάρχει μία σιγουριά αναφορικά με την μη ύπαρξη νεκρών κατοίκων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δέκα εγκαυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρόεδρος ΤΕΕ: «Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να φύγουν. Χρόνος υπήρχε»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Bloomberg: Η Ελλάδα θέλει να αγοράσει πυροσβεστικά αεροπλάνα από την Ιαπωνία



    ΣΧΟΛΙΑ