• Top Stories

    «Πολεμικές ιαχές» από αμερικανικά βομβαρδιστικά στη Β. Κορέα

    • NewsRoom


    Επίδειξη δύναμης από αμερικανικά βομβαρδιστικά κοντά στις ακτές της Β. Κορέας.

    Πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ τύπου B-1B Lancer συνοδευόμενα από μαχητικά πέταξαν στον διεθνή εναέριο χώρο επάνω από τη θάλασσα ανατολικά των ακτών της Βόρειας Κορέας.

    Η ενέργεια σχολιάστηκε από το Πεντάγωνο το ανακοίνωσε ότι δείχνει το εύρος των στρατιωτικών επιλογών που διαθέτει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

    «Είναι το βορειότερο σημείο από την Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη όπου έχει πετάξει μαχητικό ή βομβαρδιστικό των ΗΠΑ ανοικτά των ακτών της Βόρειας Κορέας κατά τον 21ο αιώνα και δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε την απερίσκεπτη συμπεριφορά (της Βόρειας Κορέας)», δήλωσε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου Ντάνα Γουάιτ.

    Νωρίτερα υπήρξε σύγχυση σχετικά με έναν σεισμό 3,5 R που καταγράφηκε στη Β. Κορέα, καθώς η Γεωλογική Υπηρεσία των ΗΠΑ (USGS) δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει αν οφειλόταν σε έκρηξη ή ήταν ένα φυσικό φαινόμενο.

    Το USGS ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 22 χλμ ανατολικά-βορειοανατολικά του Σουνγκτζιμπέγκαμ, στη Βόρεια Κορέα, κοντά στη βασική περιοχή πυρηνικών δοκιμών της χώρας.

    Η σεισμική δόνηση είναι κατά πάσα πιθανότητα ένας απλός μετασεισμός της πυρηνικής δοκιμής που πραγματοποιήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου από τον Πιονγκγιάνγκ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής του Οργανισμού της Συνθήκης Πλήρους Απαγόρευσης των Πυρηνικών Δοκιμών Λασίνα Ζέρμπο.

    «Η πιθανότερη υπόθεση αυτή την στιγμή είναι ότι πρόκειται για μία συνέπεια προηγούμενου μεγάλης ισχύος γεγονότος που μπορεί να έχει ακόμη επιπτώσεις στη ζώνη κρούσης», δήλωσε ο επικεφαλής του οργανισμού αυτού με έδρα τον ΟΗΕ στη Βιέννη.



    ΣΧΟΛΙΑ