• Business

    Βορειοκορεάτες χάκερς έκλεψαν σχέδια πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων από τη Νότια Κορέα

    κυβερνοεπίθεση


    Ανησυχία προκαλεί στη Νότια Κορέα ο ισχυρισμός ενός βουλευτή ότι η Βόρεια Κορέα παραβίασε τα υπολογιστικά συστήματα των ναυπηγείων DSME πέρυσι και υπέκλεψε τα σχέδια κατασκευής πολεμικών πλοίων.

    Η κυβερνοεπίθεση πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2016, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Reuters ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Kyung Dae-soo. “Είμαστε σχεδόν 100% βέβαιοι ότι Βορειοκορεάτες χάκερς ήταν πίσω από αυτήν την παραβίαση και υπέκλεψαν τα ευαίσθητα έγγραφα της εταιρείας”, ανέφερε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό η Βόρεια Κορέα να απέκτησε πληροφορίες σχετικά με πολεμικά πλοία και υποβρύχια που φέρουν οπλικά συστήματα Aegis.

    Ο Kyung υποστήριξε πως το υπουργείο Άμυνας ανακάλυψε την κυβερνοεπίθεση, ενώ η εταιρεία γνωστοποίησε ότι δεν ήταν ενήμερη για το ζήτημα μέχρι σήμερα και βρίσκεται στη διαδικασία επεξεργασίας των λεπτομερειών της επίθεσης.

    Αν και η Βόρεια Κορέα επισήμως αρνείται ότι εμπλέκεται σε κυβερνοεπιθέσεις, ο Kyung εκτιμά πως η μέθοδος που ακολουθήθηκε για τη συγκεκριμένη επίθεση είναι παρόμοια με αυτήν πίσω από άλλες επιθέσεις για τις οποίες οι υποψίες πέφτουν στη Βόρεια Κορέα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέα θυγατρική στην… οικογένεια της Star Bulk – Τι επιδιώκει ο Πέτρος Παππάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Κούστας: Επιστροφή στα κέρδη για την Danaos Shipping

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι δείχνουν οι δείκτες για τη ναυλαγορά ξηρού φορτίου



    ΣΧΟΛΙΑ