• Ροή Ειδήσεων

    Νέα μάχη στην Ελλάκτωρ: Ποιος θα αγοράσει τις μετοχές του εφοπλιστή Διαμαντίδη

    the wise man

    the wise man


    Τα μυστικά του μετοχολογίου της Ελλάκτωρ

    Πολλές εκπλήξεις έκρυβε το μετοχολόγιο της Ελλάκτωρ που αναρτήθηκε την Παρασκευή στα κεντρικά του ομίλου, εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων που μετατέθηκε για τις 25 Ιουλίου. Πέραν των γνωστών ονομάτων, όπως της οικογένειας Σαραντόπουλου, Γιόκαρη και εταιρειών της οικογένειας Τρίχα που εδώ και χρόνια είχαν θέση στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ, από όταν δηλαδή το 1999 συνενώθηκαν οι Άκτωρ, ΤΕΒ και Ελληνική Τεχνοδομική, στο μετοχολόγιο εμφανίστηκαν και εκπλήξεις. Μεταξύ αυτών πού γνωστός όμιλος που… γειτνιάζει με τα κεντρικά της Ελλάκτωρ, αρκετές offshore που σχετίζονται με τον εφοπλιστή Διαμαντίδη, ο παλιός χρηματιστής Κωνσταντίνος Κομηνάτος, η κατασκευαστική Λαρσινός, η Βιοϊατρική της οικογένειας Σπανού, αλλά και γνωστά δικηγορικά γραφεία.

    Σημειώστε, πάντως, ότι με βάση πληροφορίες, ο εφοπλιστής Δ. Διαμαντίδης (Marmaras Navigation, Delta Tankers), εμφανίζεται να συζητά την παραχώρηση του ποσοστού του.

    Τα funds που έχουν μετοχές της Ελλάκτωρ

    Όπως προκύπτει από το μετοχολόγιο της εισηγμένης, πέραν του Amber Capital που εξαρχής είχε ειπωθεί προς προσεταιρίζεται την πλευρά Καλλιτσάντση και αποδείχθηκε μετά την πώληση του πακέτου του 5,2%, σημαντικά ποσοστά κατέχουν τα επενδυτικά κεφάλαια της Vanguard, του Horizon (Horizon Growth Fund), του Amiral Gestion αλλά και της Norges Bank. 

    Επίσης, υπάρχουν αρκετά pension funds από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, ασφαλιστικά και αμοιβαία κεφάλαια με αρκετά σημαντικά ποσοστά, καθώς και ETFs.

    Σε ό,τι αφορά την παρουσία των ελληνικών τραπεζών στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, αυτή αφορά κυρίως αμοιβαία κεφάλαια της Alpha Bank αλλά και άλλων τραπεζών, οι οποίες μέχρι στιγμής έχουν κρατήσει ουδέτερη στάση.

    Η αγωνία των συγγενών

    Αν αναρωτιέστε, πάντως, ποιοι έκλεψαν τις εντυπώσεις στην γενική συνέλευση της Ελλάκτωρ την Παρασκευή, αυτοκίνητο δεν ήταν άλλοι από τους… δικηγόρους που είτε ως αντιπρόσωποι μετόχων, πληρεξούσιοι ή απλώς εντολείς πελατών τους είχαν κατακλύσει την αίθουσα των γενικών συνελεύσεων της εταιρείας. 

    Από κοντά και πολλοί συγγενείς διαφόρων μετόχων της Ελλάκτωρ οι οποίοι με τα καρτελάκια τους ανά χείρας παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα. 

    Η αγωνία των συγγενών των διαφόρων οικογενειών που σχετίζονται με τους παραδοσιακούς μετόχους της εταιρείας ήταν μεγάλη. 

    Βλέπετε, από το ποιος θα επικρατήσει στη διαμάχη κρίνεται και ποιοι θα μείνουν στα κεντρικά της Ερμού.

    Κοστίζει πολλά η Rothschild στον Κουτσολιούτσο

    Η αγορά δεν έδωσε ιδιαίτερη προσοχή, αλλά η οικογένεια Κουτσολιούτσου απέκτησε ένα υπερόπλο για να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που ανακύπτουν με τους διάφορους stakeholders, νομικούς εκπροσώπους, funds, επενδυτές και, φυσικά, ομολογιούχους. 

    Η Rothschild & Co είναι εδώ και μερικές ημέρες ο κύριος χρηματοοικονομικός σύμβουλος της FFG και μάλιστα το γραφείο του Παρισίου.

    Ποιο είναι αυτό; Αυτό που κανόνισε τις διάφορες συναντήσεις του Πρωθυπουργού στη γαλλική πρωτεύουσα προ καιρού και που ανέλαβε σύμβουλος της ελληνικής κυβέρνησης στο μείζον θέμα του χρέους και της εξόδου στις αγορές. Και όχι μόνο από η Rothschild & Co είναι και σύμβουλος, φανερός και αφανής, σε διάφορους διαγωνισμούς και project. 

    Όπως μαθαίνει η στήλη, η συνεργασία με τη Folli Follie πληρώνεται αδρά. Πάνε καλά οι δουλειές για τον κ. Ζαμπάρα, επικεφαλής της επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα.

    Η μπλόφα του Β. Αποστολόπουλου

    Μεγαλύτερη προσέλευση ανέμενε η διοίκηση του Ιατρικού Αθηνών στη γενική συενέλευση της περασμένης Παρασκευής. Ήταν βέβαια μια δύσκολη γενικά ημέρα, με δεκάδες γενικές συνελεύσεις, από τις οποίες ξεχώριζε αυτή της Ελλάκτωρ. Ακόμη και έτσι φάνηκε ότι ο Β. Αποστολόπουλος θα ήθελε μεγαλύτερο κοινό για να στείλει τα μηνύματά του

    Αυτή τη φορά όμως ήταν πιο προσεκτικός και δεν αναφέρθηκε στα θέματα της αγωγής για την υπόθεση Υγεία. Βλέπετε, η ανακοίνωση – απάντηση της Πειραιώς ήταν ιδιαίτερα σκληρή και δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών, ούτε νέων λεονταρισμών.

    Αφού λοιπόν γνωστοποίησε ότι θα διεκδικήσει «πακέτο» το Ντυνάν και μάλιστα αυτόνομα (χωρίς δηλαδή να συμπράξει με κάποιον εταίρο), έριξε τις βολές του κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κάνοντας λόγο για τυπολαγνεία και μεροληψία. 

    Ουδεμία κουβέντα για το τι θα έκανε με το Υγεία παρά μόνο μια αναφορά ότι η υπόθεση θα έχει και συνέχεια…

    Εικοσιτέσσερις ώρες μετά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η Αποστολόπουλος Συμμετοχών έστειλε υψηλότερη προσφορά για το Υγεία από αυτή που έχει καταθέσει το CVC.  Μένει τώρα να φανεί η αντίδραση της MIG.

    Πιο κοντά στη Sixt η Μοτοδυναμική

    Στο τελικό στάδιο εισέρχεται η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της εταιρείας μίσθωσης αυτοκινήτων Lion Rental, μέλους του ομίλου Β. Θεοχαράκη, που αποτελεί την αποκλειστική δικαιοδόχο του ονόματος Sixt στην Ελλάδα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η προσφορά της Μοτοδυναμική της οικογένειας Κυριακόπουλος έχει αποκτήσει προβάδισμα.

    Η κα Αικατερινάρη έχει εικόνα τι συμβαίνει στα ΕΛΤΑ;

    Πολύ περίεργα τα πράγματα με το σκάνδαλο των ΕΛΤΑ. Είναι δυνατόν να μην έχουν επιβληθεί κυρώσεις για την υπόθεση της παρακράτησης των χρημάτων των πολιτών για την εξόφληση των λογαριασμών της ΔΕΗ; 

    Η διοίκηση Σταυράκη – Ζαρολιάγκη έχει σοβαρές ευθύνες για τις παρατυπίες στα ΕΛΤΑ. Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν έδειξε τίποτε; 

    Η στήλη πάντως αναρωτιέται τι θα συμβεί μόλις ξεσπάσει ξανά νέο σκάνδαλο για παρακράτηση συντάξεων του ΟΓΑ και του ΙΚΑ, όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστές των ΕΛΤΑ; 

    Η κα Ράνια Αικατερινάρη του Υπερταμείου θα αναλάβει κάποια πρωτοβουλία ή απλώς να πέφτει ο μισθός;

    the wise man
    the wise man



    ΣΧΟΛΙΑ