• Business

    Αλλάζουν τα δεδομένα στη «μάχη» της ΕΛΛΑΚΤΩΡ – H πλευρά Καλλιτσάντση εξαγόρασε το πακέτο 5,2% της Amber Capital

    Αναστάσιος Καλλιτσάντσης. Διευθύνων σύμβουλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ


    Σε μια κίνηση που αφενός μεν δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για την ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αφετέρου δε ενισχύει σημαντικά τη θέση της στην επικείμενη μάχη για την ηγεσία του ομίλου, προχώρησε η πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση, εξαγοράζοντας ολόκληρο το ποσοστό του 4ου μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας, του fund Amber Capital.

    Η οικογένεια Καλλιτσάντση εξαγόρασε το πακέτο 5,2% της Amber Capital και πλέον ελέγχει το 22,7% της Ελλάκτωρ, έναντι συνολικού ποσοστού 22,4% για την πλευρά των Λ. Μπόμπολα – Δ. Κούτρα (15% έχει ο πρώτος και 7,4% ο Δ. Κούτρας).

    Η αγορά έγινε έναντι 2,15 ευρώ ανά μετοχή. Το σύνολο της συναλλαγής που πραγματοποιήθηκε με τη μορφή προσυμφωνημένης πράξης στο Χρηματιστήριο τοποθετείται στα επίπεδα των 20 εκατ. ευρώ. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, η μετοχή της Ελλάκτωρ έκλεισε με άνοδο 4,33%, στα 2,07 ευρώ.

    Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα η πλευρά Καλλιτσάντση είχε προχωρήσει σε κινήσεις εξαγοράς μετοχών της εταιρείας, αξίας 13 εκατ. ευρώ, προκειμένου να ενισχύσει τη θέση της. Με τη σημερινή εξαγορά, η πλευρά Καλλιτσάντση έχει δαπανήσει συνολικά ποσό άνω των 33 εκατ. ευρώ.

    Τα υπόλοιπα funds που συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελλάκτωρ είναι τα General Investments Europe, Vanguard Group, Global X Managemnt, Alpha Asset Management AEDAK.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα κίνηση των αδερφών Καλλιτσάντση στον «πόλεμο» της Ελλάκτωρ- Απέκτησαν 6.650.000 μετοχές της εταιρίας



    ΣΧΟΛΙΑ