• Ροή Ειδήσεων

    Με τριπλάσια τιμή από σήμερα οι πλαστικές σακούλες – Ποιες δίνονται δωρεάν

    • NewsRoom


    Τριπλάσια σε σχέση με το 2018 θα είναι πλέον η τιμή της πλαστικής σακούλας στα καταστήματα και τα σούπερ-μάρκετ, με στόχο να περιοριστεί ακόμα περισσότερο η χρήση της.

    Η τιμή της πλαστικής σακούλας αυξάνεται από τα 3 λεπτά που μέχρι το τέλος του 2018 στα 9 λεπτά. Παραμένει ωστόσο ιδιαίτερα χαμηλή σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ.

    Ο στόχος της κοινοτικής νομοθεσίας είναι να περιοριστεί η χρήση της πλαστικής σακούλας στις 90 (ετησίως) ανά πολίτη έως το 2020 και στις 40 έως το 2025.

    Πάντως, τα καταστήματα μπορούν να προμηθευτούν σακούλες οι οποίες έχουν πάχος από 50 ως 70 μm. Με τον τρόπο αυτό δεν οφείλουν να χρεώνουν τέλος στους καταναλωτές και έτσι να απαλλαγούν από τον επιπλέον κωδικό που θα πρέπει να “περάσουν” στην ταμειακή μηχανή. Επίσης, δωρεάν είναι οι νέου τύπου πλαστικές σακούλες οι οποίες είναι βιοαποδομήσιμες/λιπασματικές. Δεν χρεώνονται επίσης οι σακούλες που είναι μικρότερες των 15 μικρομέτρων.

    Επίσης, εξαιρούνται από τη χρέωση οι έμποροι στις λαϊκές αγορές και στα περίπτερα.

    Οι καταναλωτές πολλές φορές δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ποια σακούλα είναι πια και έτσι η πιο σίγουρη λύση είναι η προμήθεια σακούλας πολλαπλών χρήσεων η οποία κοστίζει 0,40 λεπτά ως 1,20 και με την οποία ο καταναλωτής μπορεί να κάνει… απόσβεση μέσα σε μερικές μόνο αγορές, καθώς το κόστος τους είναι ίσο με δέκα κοινές πλαστικές σακούλες…



    ΣΧΟΛΙΑ