• Ροή Ειδήσεων

    Με κέρδη το ΧΑ. Μεγάλη άνοδος για τις μετοχές του ομίλου Intracom μετά την αποκάλυψη του mononews για συμφωνία Κόκκαλη -Κούτρα

    • NewsRoom
    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot

    Σωκράτης Κόκκαλης. Επιχειρηματίας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot


    Έντονη νευρικότητα και συνεχείς εναλλαγές προσήμου εμφανίζει το χρηματιστήριο Αθηνών, με τις μετοχές του ομίλου Intracom να κερδίζουν τις εντυπώσεις μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του mononews.gr ότι η οικογένεια Κόκκαλη και ο Δημήτρης Κούτρας συμφώνησαν να εξαγοράσει ο τελευταίος το 20 έως 25% των μετοχών της Intrakat. H Intrakat είναι ο κατασκευαστικός βραχίονας του ομίλου Κόκκαλη. Στις 13.00 η μετοχή της Intracom σημείωνε άνοδο κατά 4,69% στα 0,62 ευρώ  , της Intrakat κατά 1,56% στα 1,30 ευρω και της Intralot κατά 4,35% στα 0,76 ευρώ. Άνοδο βέβαια σημειώνει και η ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,17% στις 737 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11 εκατ. ευρώ.

    Σε δύο μέτωπα κοιτά και σήμερα η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, η οποία από τη μία λαμβάνει τόνο από το εύθραυστο κλίμα στην Ευρώπη και από την άλλη αναμένει τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, σήμερα ή το αργότερο αύριο.

    Από σήμερα το μεσημέρι, ο χρόνος για τις ανακοινώσεις των αποφάσεων Τσίπρα, αρχίζει να μετρά αντίστροφα, με την αγορά να περιμένει την τελική εικόνα.

    Όπως σχολιάζουν εγχώριοι αναλυτές πάντως, το πολιτικό τοπίο προφανώς θα ξεκαθαρίσει μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, ίσως και νωρίτερα, όταν αφενός με το EuroWorking Group της Πέμπτης και αφετέρου με το περιεχόμενο των ομιλιών στη ΔΕΘ, το Χρηματιστήριο Αθηνών θα έχει σχηματίσει μια πληρέστερη εικόνα για τις πολιτικές προοπτικές της χώρας το επόμενο δωδεκάμηνο.

    Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρουν, είναι ένας καταλύτης που συγκρατεί και συμπιέζει όλο αυτό το διάστημα την αγορά, καθώς ο κίνδυνος εκλογολογίας και παροχολογίας είναι υπαρκτός.

    Ωστόσο, από τη στιγμή που ο Γενικός Δείκτης απειλήθηκε να χάσει τις 700 μονάδες εκδηλώθηκε κάποια αντίδραση, με την κίνηση που πραγματοποιήθηκε με την στήριξη του τραπεζικού δείκτη εν όψει και των ανακοινώσεων των τραπεζικών αποτελεσμάτων Α΄ εξαμήνου αυτήν την εβδομάδα.

    Όπως σχολιάζει ο Ν. Καυκάς της Merit, εν μέσω μιας αμφιβόλου μεγέθους και διάρκειας ανοδικής αντίδρασης, μιας και ο όγκος συναλλαγών είναι σημαντικά συρρικνωμένος, ενώ οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει, η επιλογή των κατάλληλων μετοχικών τίτλων είναι η στρατηγική που ενδείκνυται.

    Η τεχνική εικόνα θα επαναξιολογηθεί μετά την υπέρβαση των 750 μονάδων και παράλληλα επικεντρωνόμαστε στα αποτελέσματα των εισηγμένων, καταλήγει ο ίδιος.

    Στο ταμπλό τώρα, ο ΟΛΠ, η Eurobank και η Πειραιώς σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Βιοχαλκο, Λάμδα, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Grivalia, Τιτάν και Alpha Bank.

    Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τις ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Jumbo, ΕΕΕ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ, Εθνική, ΟΤΕ, Motor Oil και Φουρλής να κινούνται με μικρές απώλειες. Χωρίς μεταβολή οι Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια.



    ΣΧΟΛΙΑ