• Ροή Ειδήσεων

    Κέρδη στη Wall Street με τη βοήθεια της προσωρινής άρσης του Shutdown – Στο -5,47% βυθίστηκε η Intel


    Με κέρδη έκλεισε την Παρασκευή την χρηματιστηριακή εβδομάδα η Wall Street με τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών να συνεχίζουν να απασχολούν την αγορά, αφήνοντας σε δεύτερη μοίρα την ανησυχία για τις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

    Από τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκα σήμερα, πάντως, ξεχώρισαν αυτά της  Intel η οποία ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών, με τη μετοχή της να δέχεται ισχυρές πιέσεις.

    Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος και το Κογκρέσο ήρθαν σε προσωρινή συμφωνία για άρση του shutdown μέχρι την 15η Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε οι δύο πλευρές θα πρέπει να συμφωνήσουν για τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να αναπτυχθούν στα σύνορα με το Μεξικό.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 24.736,79 μονάδες με άνοδο 0,75% ενώ σε επίπεδο εβδομάδας σημείωσε κέρδη 0,12%. Από τις 30 μετοχές, 18 έκλεισαν με κέρδη, από τις οποίες τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι Apple (+3,31%), Caterpillar (+3,13%) και DowDuPont (+2,56%). Πέντε μετοχές έκλεισαν αμετάβλητες ενώ επτά έκλεισα με πτώση, τη μεγαλύτερη εκ των οποίων σημείωσε η μετοχή της Intel (-5,47%).

    Ο S&P 500 έκλεισε στις 2.664,74 μονάδες με κέρδη 0,85%.Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με πτώση 0,22%. Ο Nasdaq έκλεισε στις 7.164,86 μονάδες με άνοδο 1,29%. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 0,11%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κέρδη στα χρηματιστήρια της Ευρώπης με μοναδική παραφωνία και πάλι την Βρετανία



    ΣΧΟΛΙΑ