• Ροή Ειδήσεων

    Υπογραφή συμβάσεων για Ελληνικό την Παρασκευή και για Μετρό Αθήνας αύριο από Μητσοτάκη

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη


    Έπειτα από «περιπέτειες» πολλών ετών την εβδομάδα που διανύουμε υπογράφονται δύο εξαιρετικά σημαντικές για την Αττική συμφωνίες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

    Το Ελληνικό, επένδυση συνολικού ύψους 8 δισ. ευρώ η οποία θα εξελίσσεται για τουλάχιστον 2 δεκαετίες μέχρι να ολοκληρωθεί και η πρώτη φάση της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας Βεϊκου – Γουδή, συνολικής προβλεπόμενης δαπάνης 1,510 δισ. ευρώ.

    Η Σύμβαση για το Μετρό υπογράφεται μεταξύ της Αττικό Μετρό και της κοινοπραξίας Άβαξ, Ghella και Alstom Transport, παρουσία του πρωθυπουργού αύριο το απόγευμα.

    Οι Αθηναίοι, έπειτα από πολλά χρόνια, θα δουν ξανά στην πόλη έργα Μετρό, τα οποία εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν σε περίπου 10 χρόνια (8 χρόνια είναι ο συμβατικός χρόνος).

    Είναι το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που θα γίνει στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια και αναμένεται να τεθεί σε τροχιά υλοποίησης το φθινόπωρο.

    Η χάραξη της πρώτης φάσης της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας εκτείνεται ειδικότερα από την περιοχή του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι μέχρι το Γουδή και το Φρέαρ TBM Κατεχάκη και υπάγεται στα διοικητικά όρια των Δήμων Αθήνας, Γαλατσίου, Καισαριανής και Ζωγράφου. Έχει μήκος περίπου 12,8 χλμ. και περιλαμβάνει δεκαπέντε νέους υπόγειους σταθμούς: Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου και Γουδή.

    Η σύμβαση για το Ελληνικό θα υπογραφεί μεταξύ δημοσίου και Lamda Development την Παρασκευή. Σύμφωνα με όσα έχει πει η διοίκηση της εταιρείας που αναλαμβάνει να μεταμορφώσει την έκταση των 6.200 στρεμμάτων του πρώην αεροδρομίου τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα.

    Με βάση τον προγραμματισμό που έχει ανακοινωθεί τα έργα της πρώτης πενταετίας περιλαμβάνουν τμήμα του Μητροπολιτικού πάρκου, αθλητικές, την αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου, δύο ξενοδοχεία στην παράκτια ζώνη, περίπου 800 κατοικίες διαφόρων ειδών (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.) ουρανοξύστης κατοικιών με ύψος έως 200 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας, επίσης στο παράκτιο μέτωπο, κοντά στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Αττική (χώροι προς μίσθωση 72.000 τ.μ. ) επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και ένα δεύτερο ψηλό κτήριο (πύργος) με χρήσεις γραφείων και ξενοδοχείου.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ελληνικό: Η επόμενη μέρα ξεκίνησε – Τα έργα που γίνονται και οι νέες θέσεις εργασίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ