• Ροή Ειδήσεων

    Hurriyet: «Απόφαση σκάνδαλο» το άσυλο σε πραξικοπηματία – «Η Ελλάδα έκανε πίσω»

    • NewsRoom
    Τούρκοι πραξικοπηματίες αξιωματικοί


    Για «απόφαση σκάνδαλο» αλλά και για «σκληρή αντίδραση» της Τουρκίας κάνει λόγω η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, σχολιάζοντας την απόφαση να παραχωρηθεί άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους πραξικοπηματίες. Ταυτόχρονα, όπως αναφέρει, μετά την αντίδραση του Τουρκικού υπ. Εξωτερικών «η Ελλάδα έκανε ένα βήμα πίσω».

    «Μετά την προδοτική απόπειρα πραξικοπηματικού πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου (σ.σ 2016), ένας από τους οχτώ πραξικοπηματίες που κατέφυγαν στην Ελλάδα έλαβε πολιτικό άσυλο. Από την άλλη πλευρά, το (τουρκικό) υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε σκληρά στην απόφαση της Ελλάδας με μια ανακοίνωση που καθυστέρησε» σχολιάζει η τουρκική εφημερίδα, η οποία επισημαίνει πως στην ανακοίνωση της τουρκικής πλευράς,  αναφέρθηκε ότι η απόφαση θα είχε επιπτώσεις στις διμερείς σχέσεις καθώς και ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει και έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε πραξικοπηματίες».

    Σύμφωνα με την Hurriyet, η ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι «η απόφαση της επιτροπής ασύλου απορρίφθηκε». Η τελική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προσφύγει κατά της απόφασης σημαίνει ότι ελληνικά δικαστήρια θα δώσουν την τελική απάντηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μαξίμου: Η αίτηση ακύρωσης ασύλου υπογράφηκε από τον αρμόδιο υπουργό, τον Γιάννη Μουζάλα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πηγή Μαξίμου: Οι πραξικοπηματίες δεν είναι ευπρόσδεκτοι

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται»



    ΣΧΟΛΙΑ