• Πολιτική

    Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται»

    • NewsRoom
    Κοτζιάς Κοτζιας Κοτζιασ


    «Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης» απαντά το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών στην ανακοίνωση της Άγκυρας, με αφορμή την παροχή ασύλου σε έναν εκ των 8 Τούρκων που είχαν διαφύγει στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών:

    «Οι δημοκρατίες δεν απειλούν, ούτε απειλούνται. Αντιθέτως, εργάζονται με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα για την προώθηση της συνεννόησης και την εδραίωση της σταθερότητας καθώς και της καλής γειτονίας στην περιοχή στην οποία ανήκουν.

    Η Ελλάδα θα συνεχίσει την πορεία αυτή με υπευθυνότητα. Ελπίζουμε το αυτό να επιλέξουν να πράξουν και οι γείτονές μας. Η πίστη μας στις δημοκρατικές αρχές και μεθόδους δεν είναι αδυναμία, αλλά δύναμη».

    Υπενθυμίζεται ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε οργισμένη ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε: «H Ελλάδα που έδωσε άσυλο σε έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, με αυτήν της την απόφαση έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι μια χώρα που προστατεύει και υποθάλπει πραξικοπηματίες».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αίτηση ακύρωσης της απόφασης για άσυλο στον Τούρκο Αξιωματικό κατέθεσε η Κυβέρνηση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σκληρή αντίδραση από την Άγκυρα: «Η χορήγηση ασύλου σε πραξικοπηματία θα έχει επιπτώσεις»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τουρκικές απειλές και αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την παροχή ασύλου



    ΣΧΟΛΙΑ