• Ροή Ειδήσεων

    Ελλάκτωρ: Πόλεμος εφοπλιστών με Μυλωνογιάννη – Αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση (upd)

    Ελλάκτωρ: O Γεώργιος Μυλωνογιάννης Πρόεδρος του Δ.Σ., και ο Άρης Ξενόφος Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος


    Θέμα νομιμότητας της εκπροσώπησης των εφοπλιστών έθεσε με την έναρξη της γενικής συνελεύσεως, περίπου στις 11 το πρωί ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ, Γιώργος Μυλωνογιάννης, από τη θέση του προσωρινού προέδρου της συνεδρίασης, ενώ όπως ειπώθηκε υπάρχουν αιτήματα αναβολής της διαδικασίας.

    Σύμφωνα με τον κ. Μυλωνογιάννη η εταιρεία Greenhill Investments εμφανίστηκε να εκπροσωπεί περί τα 42 εκατ. μετοχές στη συνέλευση.

    Όμως με βάση τα στοιχεία που του έχει στη διάθεσή της η ΕΧΑΕ και κοινοποίησε στην εταιρεία για τις ανάγκες της συνέλευσης, δύναται να εκπροσωπήσει μόνον 3,3 εκατ. μετοχές και αυτό γιατί για τις υπόλοιπες περίπου 39 εκατ. φαίνεται να έχει συσταθεί ενέχυρο υπέρ εταιρείας υπό την ονομασία Αίολους.

    Ο κ. Μυλωνογιάννης συνομίλησε για το θέμα με τους εκπροσώπους των εφοπλιστών και ειδικότερα με τον Ιάκωβο Βενιέρη ο οποίος αν και δεν παραδέχθηκε ότι έχει δίκιο ο πρόεδρος της Ελλάκτωρ είπε ότι θα του αποστείλει τώρα τα έγγραφα της εξουσιοδότησης από την Αίολους.

    Στη συνέχεια υπήρξε παρέμβαση του νομικού κ. Σωτηρόπουλου που εκπροσωπεί την ολλανδική Reggeborgh ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει σοβαρή παραβίαση της νομοθεσίας από την πλευρά των εφοπλιστών θέτοντας ερωτήματα όπως αν πραγματικά έχουν τις μετοχές που λένε ότι έχουν, αν κατέβαλαν το τίμημα για αυτές, ενώ εμμέσως πλην σαφώς έκανε λόγο για πρόθεση εξαπάτησης, αφήνοντας μικρό περιθώριο να πρόκειται για προχειρότητα.

    Η συνεδρίαση έχει διακοπεί αυτή τη στιγμή γιατί έχει υποβληθεί κάποια ένσταση χωρίς να διευκρινιστεί σε τι αφορά.

    Από τα όσα είπε προηγουμένως ο κ. Μυλωνογιάννης έχει υποβληθεί, όπως αναμενόταν αίτημα αναβολής της συνέλευσης από τους εφοπλιστές και την εταιρεία που έχει τις μετοχές των Αν. και Δ. Καλλιτσάντση.

    Διαβάστε ακόμα:

    Ελλάκτωρ: Άλλη μια συνέλευση με σύγκρουση μετόχων – Τι λέει η διοίκηση για τις συνέπειες της μη ψήφισης της αύξησης κεφαλαίου

    Ελλάκτωρ: Οι Βενιέρης, Εξάρχου και Κατσούδας θα εκπροσωπήσουν τις Greenhill και Pemanoaro στην κρίσιμη ΓΣ



    ΣΧΟΛΙΑ