• Ροή Ειδήσεων

    Attica Stores: Σήμερα κρίνεται η «μάχη» για το πακέτο του 35,7% – Ποιο είναι το μεγάλο φαβορί

    Attica

    Attica


    Σε «μάχη για δυο» αναμένεται να εξελιχθεί ο πλειστηριασμός για την πώληση του 35,7% των Attica Stores που ξεκινάει –εκτός απροόπτου- σήμερα στις 10:00 και θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις 16:00 το απόγευμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δυο είναι τα σχήματα που θα διεκδικήσουν δυναμικά την απόκτηση του ποσοστού των attica stores, που ανήκει στην Folli Follie και έχει ενεχυριαστεί στις πιστώτριες τράπεζες: η πλευρά των βασικών μετόχων των attica (Κ. Λαμπρόπουλος, Κ. Τσουβελεκάκης και Αλ. Σγουμπόπουλος), η οποία θεωρείται και το μεγάλο φαβορί και εξέφρασε από την πρώτη στιγμή το έντονο ενδιαφέρον της, και μια βρετανική εταιρεία.

    Η συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες είναι ο τρίτος υποψήφιος που δήλωσε συμμετοχή στον πλειστηριασμό –καταθέτοντας τα χρήματα που ζητούσε ο συμβολαιογράφος ως εγγύηση- είναι περισσότερο τυπική παρά ουσιαστική.

    Πηγές που παρακολουθούν από πολύ κοντά την υπόθεσης θεωρούν πως η Εθνική έλαβε μέρος ως επισπεύδων του πλειστηριασμού, προκειμένου να αποκτήσει το ποσοστό στην περίπτωση που δεν βρεθεί άλλος αγοραστής. Για αυτό και θεωρούν πως η στάση που θα τηρήσει θα είναι περισσότερο παθητική, -και δεν πρόκειται να κάνει «χτυπήματα» που θα αυξήσουν το τίμημα, μιας και τα παραπάνω χρήματα, μετά την κάλυψη του ενεχύρου θα καταλήξουν στο ταμείο της Folli Follie.

    Άλλες πηγές αφήνουν ανοιχτό ακόμη και το ενδεχόμενο ανατροπών, οι οποίες θα λάβουν χώρα είτε κατά τη διάρκεια είτε μετά το πέρας του πλειστηριασμού.

    Υπενθυμίζεται πως η πώληση του 35,7% των attica stores θα γίνει με τη διαδικασία του ηλεκτρονικού πλειστηριασμό σε δύο δόσεις: Η πρώτη θα αφορά το 25,2% και η δεύτερη το 10,5%. Το ελάχιστο τίμημα έχει οριστεί στα 41,59 εκατ. ευρώ.

    Να σημειωθεί πως δυο μόλις 24ώρα πριν τη διενέργεια του πλειστηριασμού, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών κατέθεσε αίτηση ανακοπής για λογαριασμό των μικρομετόχων της Folli Follie, ζητώντας αύξηση του ελάχιστου τιμήματος. Οι τράπεζες επέλεξαν να προχωρήσουν κανονικά τη διαδικασία, καθώς θεώρησαν ότι η αίτηση ανακοπής δεν πρόκειται να δημιουργήσει πρόβλημα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Υπόθεση Folli Follie: «Προχωράμε κανονικά για το 35,7% των Attica Stores», λένε οι τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου ο πλειστηριασμός του 35,7% των Attica Stores

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Υπόθεση Folli Follie: Ξεκίνησε η διαδικασία πώλησης του 35,7% των Attica stores



    ΣΧΟΛΙΑ