• Ροή Ειδήσεων

    Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα: Καμία ακτινολογική εξέλιξη στα 4 χρόνια θεραπείας με σεκουκινουμάμπη

    • NewsRoom


    Νέα μακροπρόθεσμα δεδομένα για τη χρήση της σεκουκινουμάμπης σε ασθενείς με αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα  (ΑΣ) ανακοίνωσε η Novartis.

    Πρόκειται για μοναδική, καθώς τα εν λόγω δεδομένα καταδεικνύουν, για πρώτη φορά σε σχέση με οποιονδήποτε βιολογικό παράγοντα, ότι ποσοστό σχεδόν 80% των ασθενών με ΑΣ που έλαβαν θεραπεία με σεκουκινουμάμπη δεν εμφάνισαν ακτινολογική εξέλιξη στη σπονδυλική στήλη μετά από διάστημα 4 ετών.

    Επίσης, επιβεβαιώνουν ότι επιτυγχάνονται διατηρούμενες βελτιώσεις στα σημεία και τα συμπτώματα σε ποσοστό σχεδόν 80% των ασθενών, ενώ η σεκουκινουμάμπη εμφανίζει ευνοϊκό και συνεπές προφίλ ασφαλείας.

    Τα νέα δεδομένα, τα οποία παρουσιάστηκαν ως σημαντική ανακάλυψη στο ετήσιο συνέδριο για το 2017 του Αμερικανικού Κολεγίου Ρευματολογίας/Συνδέσμου Ρευματολόγων Επαγγελματιών Υγείας (ACR/ARHP), που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών, έρχονται να προστεθούν σε έναν αυξανόμενο όγκο στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η σεκουκινουμάμπη κατέχει μοναδική θέση στη θεραπεία της ΑΣ, της ψωριασικής αρθρίτιδας (ΨΑ) και της μέτριας έως σοβαρής ψωρίασης, χάρη στη μακροχρόνια αποτελεσματικότητά της και το αποδεδειγμένο προφίλ ασφαλείας της.

    Η σεκουκινουμάμπη είναι ο πρώτος και ο μοναδικός εγκεκριμένος αναστολέας της IL-17A για η θεραπεία της ΑΣ. Η σεκουκινουμάμπη είναι ένας βιολογικός παράγοντας με ιδιαίτερη στόχευση για χρήση ως θεραπεία της ΑΣ, μια χρόνια φλεγμονώδη νόσο που μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένο πόνο και απώλεια της κινητικότητας.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα: Πόνος στη μέση το πρώτο σύμπτωμα, αγκύλωση το τελευταίο

     

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σεκουκινουμάμπη:  Παρατεταμένη βελτίωση σε αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα και ψωριασική αρθρίτιδα

     



    ΣΧΟΛΙΑ