• ΥΓΕΙΑ

    Ζαριφόπουλος για εμβόλιο: Έτσι θα κλείνουν ραντεβού οι πολίτες – Βήμα-βήμα η διαδικασία

    • NewsRoom


    Αναλυτικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα έδωσε ο υφυπουγός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος.

    Η Ελλάδα προετοιμάζεται για τους πρώτους εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, με τον κ. Ζαριφόπουλο να εξηγεί πώς θα λειτουργεί το σύστημα και ποιοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

    Σύμφωνα με τον κ. Ζαριφόπουλο, μαζί με τους υγειονομικούς, θα λάβουν προτεραιότητα οι ηλικιωμένοι, ξεκινώντας από αυτούς που φιλοξενούνται σε δομές.

    Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε ότι θα χρησιμοποιηθεί η άυλη συνταγογράφηση και μέσω του ΑΜΚΑ θα γίνει ο διαχωρισμός σε ηλικίες. Όπως προκύπτει, η πρώτη φάση θα αφορά τους άνω των 85 ετών, ενώ θα ακολουθήσει η ομάδα άνω των 75 ετών κ.ό.κ.

    Στην πρώτη ομάδα που θα εμβολιαστεί θα περιληφθούν και όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα (αιμοκαθαιρόμενοι, μεταμοσχευμένοι κ.ά.). O κ. Ζαριφόπουλος υποστήριξε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας θα καθοριστεί η διαδικασία με την οποία θα παρέχονται ευαίσθητες πληροφορίες -όπως οι αλλεργίες και τα υποκείμενα νοσήματα ή ειδικά φάρμακα που λαμβάνει ασθενής- για κάθε πολίτη.

    Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία, οι πολίτες θα λαμβάνουν SMS μέσω του συστήματος της άυλης συνταγογράφησης. Με το μήνυμα αυτό θα ενημερώνονται για την ημέρα, την ώρα και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο θα πρέπει να προσέλθουν.

    Οι πολίτες θα πρέπει να επιβεβαιώσουν το ραντεβού και στη συνέχεια να παρουσιαστούν για τον εμβολιασμό. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο, το ραντεβού δεν εξυπηρετεί κάποιον, θα πρέπει να ζητήσει νέο, είτε μπαίνοντας ο ίδιος στην σχετική πλατφόρμα emvolio.gov.gr είτε απευθυνόμενος σε ΚΕΠ ή το φαρμακείο της γειτονιάς του.

    Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης προανήγγειλε πως η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα τεθεί σε λειτουργία σύντομα. Πρόκειται για μία «σύνθετη άσκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως αναμένεται να υπάρξουν αστοχίες οι οποίες, όμως, θα διορθωθούν.

    Διαβάστε επίσης:

    Έμπρακτη επιβράβευση των ιατρών με €12 εκατ. ζητά ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

    Πέθανε από κορονοϊό 34χρονη στο Βόλο

    Γώγος για κορονοϊό: Ανησυχητική η μετάλλαξη – Μας απασχολεί αν θα επηρεάσει το εμβόλιο (video)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ