• ΥΓΕΙΑ

    Τουρκία: Ξεπέρασαν τα 100.000 τα κρούσματα – Εξηγήσεις από τον υπ. Υγείας για τις καταγγελίες περί μη καταγεγραμμένων θανάτων

    • NewsRoom

    Ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας Φαχρετίν Κοτζά


    Το όριο των 100.000 ξεπέρασε ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων Covid-19 στην Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής κυβέρνησης.

    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Υγείας, την οποία δημοσίευσε πρώτα ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά στους λογαριασμούς του στα Social media, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 3.116 νέα κρούσματα, με τον συνολικό αριθμό των θετικών κρουσμάτων στην Τουρκία να φτάνει τα 101.790.

    Παράλληλα, καταγράφηκαν 115 νέοι θάνατοι, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών λόγω κορονοϊού να φτάνει στους 2.491, ενώ 18.491 έχουν αποθεραπευτεί.

    Στις ΜΕΘ της χώρας παραμένουν διασωληνωμένοι 982 ασθενείς. Μάλιστα, ο Κότζα στάθηκε ιδιαίτερα στη μείωση του αριθμού τους, ο οποίος για πρώτη φορά εδώ και μέρες έπεσε κάτω από τους 1.000, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγες ώρες νωρίτερα, κατά την οποία επανέλαβε πως τα μέτρα έχουν αποτέλεσμα στη χώρα.

    Μάλιστα, ο Κότζα επιτέθηκε κατά των New York Times – οι οποίοι σε δημοσίευμά τους πριν λίγες ημέρες έκαναν λόγο για μεγάλο αριθμό νεκρών που είχαν αποκρυφτεί από τις Τουρκικές Αρχές – κάνοντας λόγο για προσπάθεια να συκοφαντηθεί «ο διάφανος αγώνας» της χώρας. Ο Κότζα υποστήριξε πως η αύξηση των νεκρών στην Κωνσταντινούπολη μπορεί να οφείλετε σε διάφορους άλλους λόγους, αλλά και στο ότι υπήρξε αύξηση των ταφών στα νεκροταφεία της πόλης, καθώς για λόγους ασφαλείας είχε δοθεί εντολή να θάβονται σε αυτά όσοι έχαναν τη ζωή τους σε αυτή και να μην μεταφέρονταν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.



    ΣΧΟΛΙΑ