• ΥΓΕΙΑ

    Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V θα στοιχίζει λιγότερο από 10 δολάρια

    • NewsRoom


    Η τιμή του ρωσικού εμβολίου κατά του νέου κορονοίού Sputnik-V θα είναι μικρότερη των 10 δολαρίων και θα είναι το πιο φτηνό από τα υπάρχοντα εμβόλια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είχε ως θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

    «Η κάθε δόση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορονοϊού Sputnik-V θα κοστίζει λιγότερο από 10 δολάρια», δήλωσε ο Νμτίτριεφ. Ο Ντμίτριεφ δήλωσε επίσης ότι το RDIF (το οποίο έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου) ενδέχεται να αρχίσει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Αίγυπτο και την Αλγερία.

    Παράλληλα, ο Ρώσος υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκα δήλωσε πως «περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου έκαναν ήδη το εμβόλιο Sputnik-V κατά του νέου κορονοϊού».

    «Ενόσω συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές, ξεκινήσαμε τον εμβολιασμό ανθρώπων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιασθεί περισσότεροι από 100.000», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Υγείας, παρουσιάζοντας το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά την διάρκεια ειδικής συνεδρίας της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είχε ως θέμα τα ζητήματα αντιμετώπισης της πανδημίας.

    Διαβάστε επίσης:

    Πούτιν: Διέταξε την έναρξη μαζικών εμβολιασμών την επόμενη εβδομάδα

    Ρωσία: Οι εμβολιασθέντες του Sputnik-V θα πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί μπορεί να μολυνθούν στο διάστημα μεταξύ της 1ης και 2ης δόσης

    Πούτιν: Ανησυχητική η αύξηση των θανάτων λόγω της πανδημίας

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ