Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Η Boeing έλαβε την έγκριση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (FAA) για το 737 Max 7, ολοκληρώνοντας μια μακρά διαδικασία πιστοποίησης, η οποία είχε ανατραπεί από δύο θανατηφόρα δυστυχήματα και προβλήματα ποιότητας στην αμερικανική αεροπορική βιομηχανία.

Η FAA εξέδωσε τροποποιημένο πιστοποιητικό τύπου για το Max 7, έπειτα από σχεδόν μία δεκαετία ελέγχων, όπως ανέφερε η ρυθμιστική αρχή σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. Το Max 7 έχει παραγγελθεί κυρίως από τη Southwest Airlines, ενώ η Boeing διαθέτει 282 ανεκτέλεστες παραγγελίες για το συγκεκριμένο μοντέλο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

1

«Η έγκριση αντανακλά πολυετή και συστηματική εργασία για την επίλυση σύνθετων τεχνικών ζητημάτων και την ολοκλήρωση ενός ενδελεχούς ελέγχου του σχεδιασμού του αεροσκάφους και των σχετικών αναλύσεων ασφαλείας», ανέφερε η FAA.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, η Boeing γνωστοποίησε ότι συνεργάζεται με τη Southwest Airlines για την προετοιμασία της παράδοσης του πρώτου Max 7.

Η Boeing έχει δηλώσει ότι αναμένει εντός του έτους την έγκριση τόσο του Max 7 όσο και του Max 10, το οποίο δεν έχει ακόμη πιστοποιηθεί. Το Bloomberg News είχε μεταδώσει προηγουμένως ότι το Max 10 είναι πιθανό να λάβει πιστοποίηση το φθινόπωρο.

Η πιστοποίηση των Max 7 και Max 10 είναι καθοριστικής σημασίας για την ολοκλήρωση της οικογένειας 737, της σειράς αεροσκαφών με τις περισσότερες πωλήσεις για την Boeing, καθώς και για την ενίσχυση των ταμειακών ροών και τη βελτίωση του ισολογισμού της, έπειτα από αρκετά ταραχώδη χρόνια.

Το Max 7 μπορεί να μεταφέρει από 135 έως 160 επιβάτες και διαθέτει εμβέλεια έως 3.800 ναυτικά μίλια, ενώ το Max 10 μπορεί να φιλοξενήσει έως και 210 επιβάτες.

«Πρόκειται για μια κομβική στιγμή στην πορεία ανάκαμψης της Boeing, η οποία μας φέρνει σε ισχυρότερη θέση για το μέλλον», ανέφερε τη Δευτέρα σε σημείωμά της προς τους εργαζομένους η Στέφανι Πόουπ, διευθύνουσα σύμβουλος της Boeing Commercial Airplanes.

Διαβάστε επίσης 

EasyJet: Στην τελική ευθεία η μάχη εξαγοράς από Apollo και Castlelake

Τζάνι Ινφαντίνο: Το σχέδιο του επικεφαλής της FIFA για μεγαλύτερα έσοδα μπορεί να οδηγήσει στην πτώση του

Ρουμανία: Dacia και Ford κλείνουν προσωρινά την παραγωγή τους καθώς συνεχίζονται τα προβλήματα με το ρεύμα