ΥΓΕΙΑ

Πούτιν: Διέταξε την έναρξη μαζικών εμβολιασμών την επόμενη εβδομάδα

  • NewsRoom

Βλάντιμιρ Πούτιν


Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο από το δεύτερο κύμα της πανδημίας, καθώς καθημερινά νοσούν χιλιάδες άνθρωποι. Για να περιοριστεί η μετάδοση του κορονοϊού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναλαμβάνει δράση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογεί μαζικούς εμβολιασμούς την επόμενη εβδομάδα.

Η Ρωσία είναι μία από τις χώρες που επεξεργάζεται την παραγωγή εμβολίων. Το Sputnik-V έχει πάρει ήδη έγκριση ενώ σε φάση δοκιμών βρίσκεται και το δεύτερο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, EpiVaCorona.

Οι γιατροί και οι εκπαιδευτικοί θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν, σύμφωνα με το κυβερνητικό πλάνο.

Η φαρμακοβιομηχανία της Ρωσίας είναι έτοιμη για εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας, καθώς η ποσότητα των δόσεων του πρωτοποριακού εμβολίου «Sputnik V» που έχει ήδη παραχθεί, θα φτάσει τα δύο εκατομμύρια τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Πούτιν σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη.

Ρεκόρ νεκρών το τελευταίο 24ωρο

Στο μεταξύ, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 589 θάνατοι, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί ημερησίως από την έναρξη της πανδημίας, κατά την διάρκεια της οποίας μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 41.053 ασθενείς, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ρωσικές αρχές. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως θορύβησε τη ρωσική κυβέρνηση.

Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 25.345 νέα κρούσματα, περιλαμβανομένων 5.191 κρουσμάτων στην Μόσχα και 3.684 στην Αγία Πετρούπολη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 2.347.401.

Ο αριθμός των ασθενών που πήραν εξιτήριο αυξήθηκε το τελευταίο εικοσιτετράωρο φθάνοντας τις 26.888, ενώ συνολικά έχουν αναρρώσει 1.830.349 νοσήσαντες με κορονοϊό. Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμόδιων αρχών ο αριθμός των ατόμων που πήραν εξιτήριο το τελευταίο εικοσιτετράωρο ήταν μεγαλύτερος των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν. Συνολικά ο αριθμός των ασθενών που έχουν αναρρώσει αντιστοιχεί στο 78% του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων.

Διαβάστε ακόμα: 

Ρωσία: Οι εμβολιασθέντες του Sputnik-V θα πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί μπορεί να μολυνθούν στο διάστημα μεταξύ της 1ης και 2ης δόσης

Πούτιν: Ανησυχητική η αύξηση των θανάτων λόγω της πανδημίας


ΣΧΟΛΙΑ