• ΥΓΕΙΑ

    Το μήνυμα του Μ. Χρυσοχοΐδη στα νοσοκομεία, οι αλλαγές στα πρόσωπα, τα νέα κριτήρια

    Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

    Ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης


    Αέρα αλλαγής και ένα σύστημα πιο δίκαιο, με βασικό άξονα την αξιοκρατία, που πρώτα και πάνω απ’ όλα θα υπηρετεί όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως, προωθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

    Σύμφωνα με πηγές της Αριστοτέλους, ο Υπουργός Υγείας έχει αγανακτήσει από τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν εδώ και χρόνια τα νοσοκομεία της χώρας και στοχεύει ξεκάθαρα στο να «μπλοκάρει» τα ρουσφέτια και να «σπάσει» τον φαύλο κύκλο των κομματικών ημετέρων.

    Η αρχή θα γίνει το Νοέμβριο, οπότε αναμένεται να ψηφιστεί νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα αφορά, μεταξύ άλλων, στον τρόπο επιλογής για διορισμό και στην αξιολόγηση των διοικητών των νοσοκομείων και των διοικητών των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

    «Πόλεμος» με τους διοικητές, το αυστηρό μήνυμα

    Το τελευταίο διάστημα ο Υπουργός παρακολουθεί στενά τι συμβαίνει στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω, έχοντας αποκτήσει ιδία άποψη για όλα.

    Έχει ήδη «καρατομήσει» τις διοικήσεις από τρία νοσοκομεία. Του «Βενιζέλειου» εχθές, του αντικαρκινικού νοσοκομείου «Μεταξά», μετά από καταγγελίες για δυσλειτουργίες στο πρόγραμμα των χημειοθεραπειών και του νοσοκομείου «Αγία Όλγα», για τα σοβαρά κτιριακά προβλήματα της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου.

    Ειδικά για τις εξελίξεις στο «Βενιζέλειο» Κρήτης, συνεργάτες, που ανήκουν στον κλειστό πυρήνα του Υπουργού Υγείας, ανέφεραν ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έγινε έξω φρενών, όταν διαπίστωσε ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα και στη λειτουργία των χειρουργείων, πέρα από τις ελλείψεις αναισθησιολόγων.

    «Το Βενιζέλειο είναι ένα τεράστιο νοσοκομείο, που ήταν μάχιμο έως τις 31 Αυγούστου. Ενώ ξέραμε για τους αναισθησιολόγους, διαπιστώσαμε ότι σταμάτησαν να λειτουργούν τα χειρουργεία. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όσοι δεν επαγρυπνούν, θα φεύγουν», φέρεται να είπε στους συνεργάτες του σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο.

    Νέα πρόσωπα, αυστηρά κριτήρια

    Όπως είχαμε ήδη γράψει, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σκοπεύει να τα αλλάξει όλα. Ειδικά όσον αφορά στα κριτήρια, με τα οποία θα επιλέγονται και θα διορίζονται οι διοικητές των νοσοκομείων και οι διοικητές των ΥΠΕ, ο Υπουργός «ορκίζεται» στο ΑΣΕΠ. Όπως φέρεται να επισημαίνει, «θα γίνουν όλα, όπως ακριβώς γίνεται με όλους τους μεγάλους διαγωνισμούς. ΑΣΕΠ και μόνο ΑΣΕΠ».

    Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν κάποια συγκεκριμένα τυπικά προσόντα, θα περάσουν από συνέντευξη και, αν επιλεγούν, θα αξιολογούνται δυο φορές, μία στο μέσον της θητείας τους και μία στο τέλος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, δεν αποκλείεται να παραμείνουν κάποιοι από τους υπάρχοντες διοικητές, παρόλο που και αυτοί, όπως όλοι οι υποψήφιοι, θα περάσουν από το ΑΣΕΠ. Εάν κριθεί ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα διοριστούν ξανά, αλλά σε άλλο νοσοκομείο από εκείνο, στο οποίο υπηρετούσαν, ή σε άλλη ΥΠΕ, καθώς η «γραμμή» είναι να μην παραμείνει κανένας στο ίδιο πόστο.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Υγειονομικές Περιφέρειες θα αυξηθούν και από επτά, που είναι τώρα, θα γίνουν δεκατρείς. Κάθε μία, δε, θα έχει και υποδιοικητή.

    Διαβάστε επίσης:

    Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης «καρατόμησε» τη διοίκηση του νοσοκομείου «Βενιζέλειο»

    Εμβολιασμοί COVID-19: Το «κοκτέιλ» ιών, οι συστάσεις και τα fake news

    COVID-19: Οι συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, για το νέο, επικαιροποιημένο εμβόλιο



    ΣΧΟΛΙΑ