• ΥΓΕΙΑ

    Μαρία Θεοδωρίδου: Στο 80% του πληθυσμού πρέπει να ανέβει το τείχος ανοσίας για τη μετάλλαξη Δέλτα

    Μαρία Θεοδωρίδου

    Μαρία Θεοδωρίδου


    «Ιδιαίτερης ανησυχίας» χαρακτήρισε η Μαρία Θεοδωρίδου την μετάλλαξη Δέλτα, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος κατά της Covid-19 στην Ελλάδα.

    Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ανέφερε πως η συγκεκριμένη μετάλλαξη (Ινδική) έχει καταγραφεί σε 92 χώρες, όπως και στην Ελλάδα, ενώ σημείωσε πως αναμένεται τελικά να επικρατήσει και να είναι 90% πιο μεταδοτική, ενώ η διασπορά θα αφορά κυρίως ανεμβολίαστους και παιδιά.

    Μάλιστα έκανε ειδική αναφορά στο Ισραήλ, λέγοντας ότι το 60% των εμβολιασμών δεν είναι επαρκές για την μετάλλαξη Δ’, η οποία έχει ανεβάσει το τείχος ανοσίας πάνω από το 80%.

    Αναφερόμενη στη μετάλλαξη Δ’ είπε πως είναι ιδιαίτερης ανησυχίας, έχει καταγραφεί σε 92 χώρες όπως και στη χώρα μας, και σημείωσε πως η παραλλαγή Δ’ θα επικρατήσει και θα είναι 90% πιο μεταδοτική, ενώ η διασπορά θα αφορά κυρίως ανεμβολίαστους, τα παιδιά.

    Αναφέρθηκε επίσης στο Ισραήλ, λέγοντας ότι το 60% των εμβολιασμών δεν είναι επαρκές για την μετάλλαξη Δ’, η οποία έχει ανεβάσει το τείχος ανοσίας πάνω από το 80%.

    Σημείωσε πως ο εμβολιασμός με δύο δόσεις των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca προσφέρει προστασία περίπου 96% και 92%, αντίστοιχα, τόνισε ότι η προστασία με μία δόση δεν ξεπερνά το 30% και μίλησε για εντατικοποίηση των εμβολιασμών με δύο δόσεις.

    Επίσης, ανέφερε πως το 96% των θανάτων, σύμφωνα με μελέτη στις ΗΠΑ, αφορά κατά 96% ανεμβολίαστους πολίτες.



    ΣΧΟΛΙΑ