• ΥΓΕΙΑ

    Θάνος Πλεύρης: Αύριο Πέμπτη οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα

    • NewsRoom
    Θάνος Πλεύρης

    Θάνος Πλεύρης


    Αύριο, Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα κατά του κορονοϊού που εισηγείται η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει αύριο το πρωί σύσκεψηγια τα νέα μέτρα, μετά τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι σχετικές αποφάσεις.

    Αμέσως μετά,  ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα κάνει τις ανακοινώσεις.

    Υπενθυμίζεται ότι στη σημερινή σύσκεψη, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε νέα, πιο αυστηρά μέτρα, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον, που ήδη μετρά δεκάδες κρούσματα και στη χώρα μας.

    Το πρώτο μέτρο είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους εσωτερικούς και εξωτερικούς, ενώ στα σούπερμαρκετ και τα ΜΜΜ θα απαιτείται μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 ή διπλή χειρουργική μάσκα.

    Παράλληλα, οι ειδικοί εισηγούνται την άμεση αναστολή όλων των εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς δημόσιους χώρους, καθώς και την απουσία φιλάθλων από τα γήπεδα.

    Όσον αφορά τους εισερχόμενους ταξιδιώτες στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους, θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.

    Τα μέτρα που θα ισχύουν από το νέο έτος και συγκεκριμένα από τις 3 Ιανουαρίου 2022 θα είναι η μείωση του ωραρίου καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, καθώς και η μείωση της πληρότητας σε κλειστούς χώρους.

    Προς το παρόν, δεν έχει γίνει κάποια αναφορά στην επιστροφή του SMS στο 13033.

    Διαβάστε επίσης:

    Μεγάλο μπέρδεμα με τη διαχείριση της πανδημίας – Διαρροές, πολυγλωσσία και ο φόβος του πολιτικού κόστους έφεραν αλαλούμ

    Νέα μέτρα: Χρήση μάσκας παντού και αναστολή εορταστικών εκδηλώσεων εισηγούνται οι ειδικοί

     



    ΣΧΟΛΙΑ