• ΥΓΕΙΑ

    Τα κρούσματα κορονοϊού και πάλι σε πτώση στις ΗΠΑ

    • NewsRoom


    Τα νέα κρούσματα Covid-19 βρίσκονται εκ νέου σε καθοδική πορεία στις ΗΠΑ, περνώντας κάτω από το όριο των 60.000 μολύνσεων καθημερινά κατά μέσο όρο τις τελευταίες επτά ημέρες, χάρη στον αντίκτυπο, σύμφωνα με ειδικούς, της εκστρατείας εμβολιασμού.

    Αφότου κορυφώθηκε τον χειμώνα, ο αριθμός των καθημερινών κρουσμάτων στις ΗΠΑ είχε μειωθεί πολύ από τα μέσα Ιανουαρίου, όμως αυξήθηκε ελαφρά τις τελευταίες εβδομάδες.

    Πλέον, «ο αριθμός των μολύνσεων μειώθηκε κάτω από το όριο των 60.000 την ημέρα, για πρώτη φορά εδώ και έναν μήνα», παρατήρησε στο Twitter ο Άσις Τζα, ερευνητής της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Μπράουν. «Αυτή τη φορά, πιστεύω ότι αυτό θα διαρκέσει. Γιατί; Τα εμβόλια!», τόνισε. «Μέσα Μαρτίου, όταν καταγράφηκε η τελευταία μικρή ώθηση (της επιδημίας), το 21% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί», παρατήρησε. «Σήμερα, είναι το διπλάσιο».

    Λίγο παραπάνω από το 42% των Αμερικανών (σχεδόν 140 εκατομμύρια άνθρωποι) έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου και το 28,5% έχει εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων μάχης και πρόληψης των Ασθενειών. «Στο Ισραήλ, μόλις το 45% του πληθυσμού εμβολιάστηκε πλήρως, τα κρούσματα άρχισαν να μειώνονται», υπενθύμισε ο Άσις Τζα.

    Εντούτοις, οι ειδικοί ανησυχούν για μια αναμενόμενη επιβράδυνση του ρυθμού των εμβολιασμών, που ήδη έχει εν μέρει παρατηρηθεί: ο αριθμός των εμβολίων ανέρχεται εν μέρει σε 2,6 εκατομμύρια την ημέρα, έναντι γύρω στα 3 εκατομμύρια στα μέσα Απριλίου.

    Δυσκολίες στην πρόσβαση εξακολουθούν να υφίστανται για ορισμένες ομάδες του πληθυσμού, όμως παρατηρείται και ένας σκεπτικισμός προς τα εμβόλια. Αν και οι πολίτες που είναι ευνοϊκά διακείμενοι προς τον εμβολιασμό λαμβάνουν τις δόσεις τους, το τμήμα εκείνων που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μεγαλώνει μεταξύ των επιλέξιμων ομάδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Κορονοϊός: Στις 30 Απριλίου η αξιολόγηση του ΠΟΥ για καταχώριση του εμβολίου της Moderna για επείγουσα χρήση

    Γεωργιάδης: Μήνας κανονικότητας ο Μάιος υπό την προϋπόθεση να γίνουν οι εμβολιασμοί

    Κορονοϊός: Σοκαριστική πρόβλεψη Τζανάκη για 400-500 νεκρούς (video)

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ