• ΥΓΕΙΑ

    Κορονοϊός: Σοκαριστική πρόβλεψη Τζανάκη για 400-500 νεκρούς (video)

    • NewsRoom
    ΜΕΘ Covid

    ΜΕΘ Covid


    Δυσοίωνες προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος έκανε λόγο για 400-500 θανάτους την εβδομάδα έως τα τέλη Μαΐου.

    Μιλώντας στο «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας, ο καθηγητής δήλωσε πως «Προβλέπουμε ότι μέχρι τις 20-25 Μαΐου θα έχουμε 400-500 νεκρούς από τον κορονοϊό κάθε εβδομάδα, αυτό έχει προεξοφληθεί από τα νούμερα στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους διασωληνωμένους και τους νοσηλευόμενους στις ΜΕΘ».

    Όπως είπε ο κ. Τζανάκης, «Δεν θα έχουμε ‘πισωγύρισμα’ με το άνοιγμα της εστίασης και άλλων κλάδων, για μια σειρά από λόγους: Ο ιός θα ‘πέσει’ έτσι κι αλλιώς τώρα με την ζέστη, καθώς είναι ‘χειμωνιάτικος’, ο δεύτερος λόγος είναι η πρόοδος του εμβολιασμού και ο τρίτος το κομμάτι των self test που γίνονται σε μεγάλο μέρος του πληθυσμού, που μέχρι τώρα δεν υποβαλλόταν σε έλεγχο».

    Όπως ανέφερε ο κ. Τζανάκης, έχουμε ήδη «χτίσει» ένα τείχος ανοσίας που φθάνει στο 30%-35%, καθώς έχουν ήδη γίνει πολλοί εμβολιασμοί και προγραμματίζονται εκατομμύρια άλλοι για τις επόμενες εβδομάδες.

    «Κάποιος που έχει κάνει δύο διαδοχικά self test, π.χ. σήμερα και το Μεγάλο Σάββατο θα είναι ασφαλές να βρεθεί με άλλους ανθρώπους για το τραπέζι του Πάσχα», είπε ο κ. Τζανάκης, τονίζοντας και γενικότερα, σε σχέση και με το άνοιγμα του τουρισμού τις επόμενες εβδομάδες, ότι κάποιος με δύο αρνητικά self test θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν να έχει εμβολιαστεί».

    Δείτε το βίντεο:

    Διαβάστε επίσης:

    Πού πραγματοποιούνται σήμερα δωρεάν rapid test

    Κατασκήνωση με μάσκες και αποστάσεις συμβουλεύει το CDC των ΗΠΑ

    Γηροκομείο Χανίων: Συνελήφθη ένας νοσηλευτής – Σοκάρουν οι καταγγελίες



    ΣΧΟΛΙΑ