• ΥΓΕΙΑ

    Στο κόκκινο επίπεδο μπήκαν Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Λάρισα και Κιλκίς

    • NewsRoom
    Θεσσαλονίκη: Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο με 7.500 ευρώ από ΕΛΤΑ Courier

    Θεσσαλονίκη


    Στην κατηγορία 4 (κόκκινο επίπεδο) στον επιδημιολογικό χάρτη μπήκαν από το απόγευμα της Τετάρτης οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, η Λάρισας, Κιλκίς και Χαλκιδική, μετά και τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων.

    Η απόφαση ελήφθη λόγω της αυξητικής τάσης της εμφάνισης νέων κρουσμάτων που καταγράφεται το τελευταίο διάστημα στις περιοχές.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη της ισχύς των μέτρων που προβλέπονται στις περιοχές της κατηγορίες 4, τα οποία ενδέχεται να ξεκινήσουν να ισχύουν το αργότερο από το πρωί του Σαββάτου. Η έναρξη των μέτρων αναμένεται να ανακοινωθεί μετά τη δημοσίευση της σχετικής υπουργικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ).

    Υπενθυμίζεται πως στο επίπεδο 4  προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

    – Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

    – Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

    Με βάση την ημερήσια επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ κατέγραψε σήμερα 325 νέα κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 122 στην Λάρισα.

    Παράλληλα, όπως φαίνεται στο χάρτη, στο «κόκκινο» παραμένουν οι ΠΕ Καστοριάς, Δράμας, Ημαθίας, Ξάνθης, Πιερίας, Πέλλας και Καβάλας, ενώ στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί» «πέφτει» η ΠΕ Αργολίδας.

    Παράλληλα, με στόχο τον περιορισμό εξάπλωσης του ιικού φορτίου στη χώρα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε οι πολίτες που θα προσέρχονται σε δημόσιες υπηρεσίες για να εξυπηρετηθούν, να πληρούν τρεις προϋποθέσεις: να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικό rapid test.

    Μάλιστα, οι ειδικοί έχουν ζητήσει η εισήγηση αυτή να τεθεί άμεσα σε ισχύ.



    ΣΧΟΛΙΑ