• ΥΓΕΙΑ

    Συναγερμός στη Λαμία: Σκληρό lockdown στην Ανθήλη

    • NewsRoom


    Ανησυχητικός είναι ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες ώρες στην Ανθήλη του Δήμου Λαμιέων, κάτι που οδήγησε στην απόφαση να επιβληθούν αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας.

    Ακολουθούν τα μέτρα:

    – Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων της Κοινότητας Ανθήλης εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας

    – Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση οποιασδήποτε μετακίνησης πολιτών εντός της Κοινοτήτας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

    – Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών

    – Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, κλπ)

    Επίσης:

    Τη λήψη μέριμνας από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Λαμιέων για την τροφοδοσία και την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) των κατοίκων της Κοινότητας Ανθήλης και για την κάθε είδους συνδρομή σε περιπτώσεις κατοίκων χρονίως πασχόντων και αναξιοπαθούντων.

    Τη λήψη μέριμνας της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για συνδρομή σε προσωπικό και μέσα, όπου και όταν απαιτηθεί

    Την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση (ΓΕ.Π.Α.Δ.) Στερεάς Ελλάδας για την τήρηση του κατ’ οίκον και γεωγραφικού περιορισμού των κατοίκων της Κοινότητας.

    Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 06:00, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορονοϊού Covid-19 για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

    Σε οικισμό Ρομά η εστία μετάδοσης

    Η εστία μετάδοσης εντοπίστηκε στον οικισμό των Ρομά την Πέμπτη, όπου από τους 98, οι 16 βγήκαν θετικοί στον ιό, σύμφωνα με πληροφορίες του Star Κεντρικής Ελλάδας, έπειτα από διενέργεια rapid test.

    Παράλληλα έγιναν 12 ακόμη μοριακά τεστ στις επαφές 44χρονου Ρομά, ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό στο νοσοκομείο της Λαμίας. Τα αποτελέσματα αναμένονται τις επόμενες ώρες.

    Τα στελέχη των κλιμακίων αναζήτησαν και γυναίκα Ρομά που βρέθηκε θετική στον κορονοϊό μετά από τεστ που έκανε στο νοσοκομείο της Λαμίας, ωστόσο είχε δώσει λάθος τηλέφωνο και στη συνέχεια δεν μπορούσαν να την βρουν. Η 51χρονη δεν εντοπίστηκε με αποτέλεσμα να μην γίνει ιχνηλάτηση των επαφών της.

    Τα 16 κρούσματα στην Ανθήλη εντοπίστηκαν σε έξι διαφορετικά σπίτια και πλέον συνολικά οι θετικοί Ρομά στους οικισμούς της Ανθήλης και της Καμηλόβρυσης είναι 22, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα των μοριακών τεστ.

    Πολλοί περισσότεροι είναι σε καραντίνα και σύμφωνα με το Star Κεντρικής Ελλάδας οι αρχές θορυβήθηκαν, λαμβάνοντας υπόψιν ότι σε πολλά περισσότερα τεστ που έγιναν σε Ρομά λίγες ημέρες πριν τις γιορτές, δεν είχε βρεθεί κανένα κρούσμα.

    Μετά τις εξελίξεις αυτές πληροφορίες αναφέρουν ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενδέχεται να επιβάλλει πρόσθετα περιοριστικά μέτρα σε ολόκληρη την Ανθήλη.

    Παράταση των μέτρων στη Φλώρινα

    Επιπλέον ανακοινώθηκε η παράταση των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων που ισχύουν ήδη στην Τοπική Κοινότητα Κέλλης του Δήμου Αμύνταιου της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας έως και τη Παρασκευή 15 Ιανουάριου 2021 και ώρα 6:00, οπότε και θα συνεδριάσει η Εθνική ΕπιτροπήΠροστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 για την επαναξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων.

    Διαβάστε επίσης:

    Κορονοϊός: 8 συνολικά τα κρούσματα της μετάλλαξης στην Ελλάδα – Το ένα από πάρτι στο Ντουμπάι

    Προς παράταση του lockdown – Επταήμερη καραντίνα για όσους έρχονται από το εξωτερικό

    Μητσοτάκης για εμβολιασμό: Προχωρά χωρίς λάθη – Πάνω από 8.000 άτομα θα εμβολιάζονται καθημερινά



    ΣΧΟΛΙΑ