ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, λίγο πριν τις ανακοινώσεις για καθολικό lockdown στην Αττική, εξήγησε πώς θα διαφοροποιηθεί η ανησυχητική εικόνα μετά και την ενίσχυση των περιορισμών.
«Είχαμε προτείνει ολικό lockdown για την Αττική, για δύο βδομάδες, από την προηγουμένη Παρασκευή», υπενθύμισε ο καθηγητής.
Σχετικά με τα κρούσματα των επόμενων ημερών, ανέφερε, στο Mega, πως αν εφαρμοστεί το ολικό lockdown στην Αττική τότε θα δούμε μια μείωση.
«Μπορεί να οδηγήσει την Αττική κάτω από 200 κρούσματα μέχρι το τέλος του μήνα» τόνισε.
«Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε προληπτικά την εξέλιξη των μεταλλαγμένων στελεχών. Πρέπει να την αναχαιτίσουμε τώρα ώστε να έχουμε πιο φυσιολογική άνοιξη», συμπλήρωσε ενώ εκτίμησε ότι για τρεις βδομάδες θα πρέπει να κρατήσει το lockdown, αν και οι τέσσερις θα έφερναν εξαιρετικά αποτελέσματα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- NATO: Σε εξέλιξη προετοιμασίες για τη γρήγορη μεταφορά επιπρόσθετων συστοιχιών Patriot στην Ουκρανία
- Βασιλικός (ΕΞΑ): Θετικό βήμα η παραχώρηση του Κλειστού Ολυμπιακού Γηπέδου Tae Kwon Do στην Περιφέρεια Αττικής
- Βρετανία: Μεταρρύθμιση ορόσημο – Η κυβέρνηση θα μειώσει στα 16 χρόνια το δικαίωμα ψήφου
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Κάτω Σχολάρι, μήνυμα 112 προς τους κατοίκους – Παραμένουν τα εναέρια στην περιοχή
