• ΥΓΕΙΑ

    «Πρεμιέρα» για το mega εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας

    Πηγή: corfupress


    Εγκαινιάστηκε το mega εμβολιαστικό κέντρο της Κέρκυρας, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) και είναι το 7ο εμβολιαστικό κέντρο στην Ελλάδα.

    Η λειτουργία του ξεκίνησε με περισσότερα από 700 ραντεβού και με δέκα εμβολιαστικές γραμμές, ενώ οι πολίτες εμβολιάζονται με το μονοδοσικό εμβόλιο Johnson & Johnson.

    «Η στελέχωση του εμβολιαστικού κέντρου έγινε με 40 αποσπασμένους νοσηλευτές και επισκέπτες υγείας από πολλές δομές της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, αλλά και ιδιώτες γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας», όπως ανέφερε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, που επισκέφθηκε νωρίς το μεσημέρι το mega εμβολιαστικό κέντρο. Στόχος της κυβέρνησης είναι να γίνονται έως και 1.000 εμβολιασμοί την ημέρα, ενώ η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού ισχύει και για τις ηλικίες 25-30.

    Να σημειωθεί ότι το περασμένο Σάββατο έκανε αυτοψία στο εμβολιαστικό κέντρο Κέρκυρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος στις δηλώσεις του έκανε έκκληση προς τους κατοίκους του νησιού να εμβολιαστούν άμεσα και να εμπιστευτούν την επιστήμη.

    Τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, ο οποίος βρίσκεται από το περασμένο Σάββατο στο νησί, συνόδευσαν σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ιονίων νήσων.

    «Όλοι μαζί εδώ θα πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα, σε όλη την κοινωνία, ότι όλοι πρέπει να εμβολιαστούν για να περάσουμε ένα όμορφο και ήσυχο καλοκαίρι», κατέληξε στις δηλώσεις του ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης.

    Διαβάστε ακόμα:

    Pfizer: Αποτελεσματικό το εμβόλιο έναντι της ινδικής παραλλαγής, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Παστέρ

    Γεωργαντάς: Στις αρχές Ιουνίου «ανοίγει» ο εμβολιασμός των πολιτών 18-29 ετών

    Βασίλης Κικίλιας: «Κάθε εμβόλιο που έρχεται στο Πρόγραμμα «Ελευθερία» αμέσως διοχετεύεται στις εμβολιαστικές γραμμές» 

     

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ