• ΥΓΕΙΑ

    ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Αόρατοι οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη για το υπουργείο Υγείας

    • NewsRoom


    Αόρατοι για το υπουργείο Υγείας συνεχίζουν να παραμένουν οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη, ακόμη και την 14η Νοεμβρίου, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη καμπάνια αφύπνισης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο, με αποδέκτες δισεκατομμύρια ανθρώπων σε όλες τις χώρες του κόσμου.

    Η συχνότητα εμφάνισης του Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας παρουσιάζει έναν εντυπωσιακό επιπολασμό και σύμφωνα με στοιχεία της ΗΔΙΚΑ, για το έτος 2019, οι πάσχοντες πλησίασαν, περίπου, το 1.000.000.

    Το Υπουργείο Υγείας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη σίγησε, αγνοώντας όλους εκείνους τους λόγους, για τους οποίους καθιερώνονται οι Παγκόσμιες Ημέρες και ταυτόχρονα όλους τους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη της χώρας.

    Τα παραπάνω αναφέρει σε επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ).

    Παράλληλα, επισημαίνει ότι η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ. από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της η Κυβέρνηση, ενημέρωσε εκτενώς το υπουργείο Υγείας για την πληθώρα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη. Κατά τη διάρκεια, όμως, των τελευταίων δεκαοκτώ μηνών κανένα πρόβλημα δεν έτυχε αποδοχής και επίλυσης!

    «Αποκορύφωμα στην αδιάφορη στάση του Υπουργείου, απέναντι στους ανθρώπους με Σακχαρώδη Διαβήτη, αποτελεί η περίοδος της πανδημίας!

    Καμία προστασία δεν υπάρχει με αποτέλεσμα αυτήν τη στιγμή οι πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη να χαρακτηρίζονται ως «ενδιάμεσου κινδύνου» και να βρίσκονται ακόμη και στην πρώτη γραμμή, διακινδυνεύοντας την υγεία και την ίδια τους τη ζωή. Και όλα αυτά, όταν οι μελέτες έχουν αναδείξει την επικινδυνότητα της εξέλιξης που έχει η πάθηση σε άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη με αρκετές από αυτές να κάνουν λόγο για ποσοστά διασωληνώσεων και θανάτων που μπορεί να ξεπερνούν ακόμη και το 30%!», αναφέρει η Ομοσπονδία.

    Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι οι άνθρωποι με Σακχαρώδη Διαβήτη να γίνουν «ορατοί» στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, το οποίο επιτέλους θα πρέπει να ακούσει όλους  τους πάσχοντες από τη νόσο και να δημιουργήσει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν ποιότητα στη ζωή μας και ασφάλεια μέσα στην πανδημία, με τη λήψη άμεσων προστατευτικών  μέτρων.

     



    ΣΧΟΛΙΑ