• ΥΓΕΙΑ

    Πλεύρης κατά Πολάκη: Στην χορήγηση μονοκλωνικών δεν χωρούν τραμπουκισμοί και φιλικές σχέσεις

    • NewsRoom
    Παράνομη κηρύχθηκε η απεργία των γιατρών στο Παίδων Πεντέλης

    Θάνος Πλεύρης, υπουγός Υγείας


    Θετική ήταν η απόφαση της αρμόδιας επιτροπής για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων σε ασθενή της Ρόδου, στην περίπτωση του οποίου είχε αναφερθεί με ένα απειλητικό tweet ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης.

    Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ζητούσε μετ΄επιτάσεως τη χορήγηση μονοκλωνικών στον συγκεκριμένο ασθενή, ο οποίος ήταν πατέρας φιλικού του προσώπου, υποστηρίζοντας πως το σύστημα έβαζε εμπόδια. Παράλληλα, ασκούσε επίθεση κατά των αρμοδίων και καθιστούσε προσωπικά υπεύθυνους για την τύχη του ασθενούς τον υπουργό Υγείας και τον πρωθυπουργό.

    Ωστόσο, σε ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποκαλύπτει πως η αρμόδια επιτροπή έχει κρίνει θετικά την αίτηση για χορήγηση μονοκλωνικών στον συγκεκριμένο ασθενούς, «επειδή πληρούνται οι προϋποθέσεις».

    Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας καυτηριάζει το ύφος του Παύλου Πολάκη, λέγοντας πως :«στη χορήγηση μονοκλωνικών δεν χωρούν παρεμβάσεις,τραμπουκισμοί και φιλικές σχέσεις».

    «Αυτά θα ήταν τα κριτήρια χορήγησης εάν παρέμενε υπουργός ο Πολάκης», προσθέτει ο κ. Πλεύρης.

    Αναλυτικότερα η δήλωση του Θάνου Πλεύρη έχει ως εξής:

    «Η αίτηση ασθενούς, που επικαλείται ο Πολάκης, έχει κριθεί θετικά από την μόνη αρμόδια επιτροπή επειδή πληρούνται οι προϋποθέσεις. Στη χορήγηση μονοκλωνικών δεν χωρούν παρεμβάσεις, τραμπουκισμοί και φιλικές σχέσεις. Αυτά θα ήταν τα κριτήρια χορήγησης εάν παρέμενε υπουργός ο Πολάκης».

    Νωρίτερα σε ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης είχε γράψει:

    «ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΑΣΘΕΝΗΣ ΜΕ ΛΟΙΜΩΞΗ ΚΟΒΙΝΤ-19 , με 88% κορεσμό στον ατμοσφαιρικό αέρα,76 ετών με νόσο κινητικού νευρώνα ο οποίος ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΝΔΕΙΞΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ!!

    Το ΑΙΣΧΡΟ πρωτόκολλο που έχετε βγάλει, αυτόν τον ασθενή τον ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ !! Ο Ασθενης είναι δις εμβολιασμενος και έκανε και την τριτη δόση πριν 4 μέρες και είναι στην τριτη μερα από την έναρξη των συμπτωμάτων. Είναι πατερας φίλης μου γι αυτό ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει !

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΓΕΛΟΙΟΙ!!! Αύριο το πρωί αν δεν είναι τα μονοκλωνικά στη Ρόδο για να του δοθεί η ευκαιρία να επιβιώσει ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΣΗΚΩΣΕΙ!!!

    Περιμενω μέχρι το μεσημέρι αύριο να τα έχει παρει! ΑΛΛΙΩΣ ΤΗ ΒΑΨΑΤΕ ΟΛΟΙ ,από την επιτροπή των λοιμωξιολογων μεχρι τον ΠΛΕΥΡΗ και το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!

    Παυλος Πολακης, Πρ αναπλ Υπ Υγειας Χειρουργος εντατικολόγος».

    Διαβάστε επίσης

    Βρετανία: Νέα ρεκόρ κρουσμάτων με πάνω από 122.000 περιπτώσεις

    Χιλή: Τέταρτη δόση του εμβολίου από τον Φεβρουάριο

    Μόσιαλος: Έχουμε σίγουρα αποφύγει το πιο δυσμενές σενάριο για την Όμικρον αλλά όχι τον κίνδυνο



    ΣΧΟΛΙΑ