• ΥΓΕΙΑ

  Παγώνη: Πότε έρχεται η αποκλιμάκωση – Μέχρι πότε θα φοράμε μάσκα

  • NewsRoom
  Παγώνη

  Ματίνα Παγώνη


  Σταδιακά, με πολύ αργούς ρυθμούς, οι σκληροί δείκτες της πανδημίας θα πέσουν εκτίμησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

  Η κ. Παγώνη, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι έως και τις αρχές Μαρτίου θα υπάρξει αποκλιμάκωση των δεικτών, «και μετά τα πράγματα θα πάνε πολύ καλά».

  «Η ουσία είναι ότι θα σουβλίσουμε αρνί» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παγώνη.

  Η γιατρός ξεκαθάρισε πάντως ότι «ο ιός δε θα φύγει, ο ιός θα είναι εδώ, απλώς με τα αντιικά φάρμακα και με τα εμβόλια θα τον αντιμετωπίζουμε. Αυτό είναι το δια ταύτα. Ο ιός όπως ο ιός της γρίπης και τόσοι άλλοι κορονοϊοί θα είναι εδώ, θα κάνουμε πρόληψη με τα εμβόλια, και όποιος νοσήσει τότε θα χρησιμοποιήσουμε τα αντιικά και τα πρωτόκολλα που έχουμε».

  Σημείωσε, επικαλούμενη τον λοιμωξιολόγο του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι, ότι το βέλτιστο θα ήταν ένα εμβόλιο για όλους τους κορονοϊούς ώστε να ησυχάσουμε, να ηρεμήσουμε για όλο το χρόνο, αλλά πρόσθεσε χρειάζεται πολύ χρήμα για να γίνει αυτό.

  Όσον αφορά τη μάσκα διευκρίνισε «εάν προχωρήσουμε έτσι όπως είμαστε, μέχρι το Πάσχα εάν υπάρχει πολύς κόσμος εκεί που θα είμαστε θα μπορεί να φορεθεί κι η μάσκα. Αν όμως είμαστε ελάχιστα άτομα, και οικογένειες που η οικογένεια είναι φούσκα δε θα χρειαστεί να τη φοράμε».

  «Στη δουλειά μας θα τη φορέσουμε ακόμα. Μην αρχίσουμε από σήμερα και χαλαρώνουμε, στόχος είναι μπροστά, και όχι πίσω», προειδοποίησε η κ. Παγώνη.

  «Η Όμικρον και οι υποπαραλλαγές της 1,2 και 3 είναι πολύ μεταδοτικές, αρρωσταίνουν περισσότεροι, με απλά συμπτώματα εάν είσαι εμβολιασμένος, εάν είσαι ανεμβολίαστος είναι πιο βαριά, και οι ανεμβολίαστοι νοσηλεύονται και στις κλίνες COVID και μπορούν να φτάσουν και ΜΕΘ COVID» σημείωσε δε.

  «Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση που καλύπτει και την Όμικρον σε υψηλό ποσοστό» τόνισε στο πλαίσιο αυτό η Ματίνα Παγώνη.

  Διαβάστε επίσης:

  ΕΟΔΥ: Πού γίνονται σήμερα, Δευτέρα, δωρεάν rapid test

  Μαύρο δίμηνο με πάνω από 5.200 νεκρούς από επιπλοκές της COVID-19  ΣΧΟΛΙΑ