• ΥΓΕΙΑ

    Παγώνη: Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 10% – Ο ιός δεν μας εγκατέλειψε

    • NewsRoom
    Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

    Η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη


    Για την πορεία της πανδημίας, τα εμβόλια, και την γρίπη μίλησε στο MEGA η πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

    «Ξεκινάει η περίοδος των ιώσεων, αυτό είναι αλήθεια. Μόλις μπούμε στον Οκτώβριο αυτό είναι λογικό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όντως έχουν αυξηθεί τα κρούσματα, το βλέπουμε από την εφημερία. Ήδη ο αριθμός έχει αυξηθεί κατά 10%. Όταν αρχίσει από τώρα η σταδιακή αύξηση, θα δούμε με τους εμβολιασμούς που θα προχωρήσουν, με το επικαιροποιημένο εμβόλιο, και με όλα αυτά που πρέπει να γίνουν και με την γρίπη», ανέφερε αρχικά η κ. Παγώνη.

    «Τέλος Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη θα πρέπει να γίνει και το εμβόλιο της γρίπης γιατί το πικ της είναι Δεκέμβριος με Φεβρουάριος. Θα το κάνουμε αρχές Νοέμβρη για να καλύψουμε και αυτό το κομμάτι. Το ότι θα υπάρχουν ιώσεις, θα υπάρχουν, είναι αλήθεια ότι από το καλοκαίρι είχαμε κρούσματα γρίπης φέτος και μη ξεχνάμε ότι 2 χρόνια ήμασταν με μάσκες και τώρα δεν φοράμε μάσκα και τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά», συμπλήρωσε σχετικά με την γρίπη και τον κορονοϊό.

    «Ο ιός δεν μας εγκατέλειψε, δεν έδειξε “τέλος” η οθόνη, είναι ανοιχτή. Τα συμπτώματα είναι πολύ πιο ήπια, μη ξεχνάμε ότι ο κόσμος έχει εμβολιαστεί, και τα πράγματα πιστεύουμε να είναι ελεγχόμενα», κατέληξε η κ. Παγώνη.

    Διαβάστε επίσης:

    Τσιόδρας: Η ανθρωπότητα έκανε τεράστια λάθη στην αντιμετώπιση της covid 19

    Νοσοκομειακή φροντίδα στο σπίτι με το Hospital@Home – Πότε ξεκινάει το νέο πρόγραμμα και σε ποιους αφορά



    ΣΧΟΛΙΑ