• ΥΓΕΙΑ

    Ορίστηκε το νέο ΔΣ του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) – Πρόεδρος ο Παναγιώτης Αρκουμανέας

    Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος ΕΟΔΥ


    Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που ορίζει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Η επίσημη δημοσίευση επιβεβαιώνει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα ηνία του Οργανισμού αναλαμβάνει ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά και σύζυγος της δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ Εύας Αντωνοπούλου.

    Ο νέος πρόεδρος του ΕΟΔΥ, δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της υγείας, έχει διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων επί δημαρχίας Κακλαμάνη καθώς και συνεργάτης στο υπουργείο Υγείας επί υπουργίας του.

    Παρότι στο αρχικό άκουσμα του ονόματός του, υπήρξαν αντιδράσεις, που έκαναν λόγο για φιλικές σχέσεις με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια αλλά και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Novartis Κωνσταντίνο Φρουζή, ο κος Κικίλιας προχώρησε στο διορισμό του Παναγιώτη Αρκουμανέα στην νευραλγική θέση του προέδρου του “πολύπαθου” πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς φέρεται να είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του.

    Το νέο ΔΣ του ΕΟΔΥ

    Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ ως μέλη του νέου ΔΣ του Οργανισμού, με τριετή θητεία, ορίζονται οι:

    1. ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, του Ηλία, πτυχιούχος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΔΣ του φορέα, με καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
    2. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, του Βασιλείου, Καθηγητής στην Σχολή Επιστημών Υγείας και Αγωγής- Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ του φορέα, αρμόδιος για τα ΜΗ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΑ νοσήματα, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης με αναπληρωματικό μέλος του την ΣΑΜΠΑΤΑΚΟΥ ΕΛΕΝΗ του Τζαννέτου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων ΕΚΠΑ- ΓΝΑ «Ιπποκράτειο». Ο κος Παναγιωτάκος θα εκτελεί χρέη προέδρου κατά την απουσία του, ο οποίος στην συγκεκριμένη περίπτωση θα αναπληρώνεται από το αναπληρωματικό του μέλος.
    1. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, του Δημητρίου, Επίκουρος Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ του φορέα, αρμόδιος για τα ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΑ νοσήματα, με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, με αναπληρωματικό του μέλος την ΠΙΑΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ του Νικολάου, Επίκουρη Κα- θηγήτρια Εργαστηρίου Ανατομίας-ΕΚΠΑ.
    2. ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, του Κωνσταντίνου, Καθηγητής Κλινικής Ιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης, ως          τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό του μέλος την ΔΡΕΛΙΩΖΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ του Παναγιώτη, Προϊσταμένη            Τμήματος Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Διεθνών Συνεργασιών – 2π Υ.Πε. Πειραιώς και Αιγαίου.
    1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, του Κωνσταντίνου, Δικηγόρος, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό του μέλος την ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΙΣΤΕΑ του Κωνσταντίνου.
    2. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ, του Κωνσταντίνου, Επικ. Επιμελητής Β ́ στην Παν/μιακή Καρδιολογική Κλινική- ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», ως τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό του μέλος την ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ του Παναγιώτη, Γενική Ιατρό.

    “Ο ΕΟΔΥ εξελίσσεται πλέον σε έναν σύγχρονο Οργανισμό που θα καλύπτει τις ανάγκες της χώρας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας, με δυνατότητα να δίνει λύσεις στα έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύπτουν, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το οποίο μετά την αύξηση των ροών είναι βασικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα”, αναφέρει το υπουργείο Υγείας.



    ΣΧΟΛΙΑ