• ΥΓΕΙΑ

    Νίκος Χαρδαλιάς: Σε 5 Περιφέρειες το 86,1% των ενεργών κρουσμάτων – Οι 6 νομοί με αύξηση των κρουσμάτων

    • NewsRoom
    Νίκος Χαρδαλιάς

    Νίκος Χαρδαλιάς


    Στους 16.617 βρίσκεται ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην Ελλάδα ανέφερε κατά την ενημέρωση του υπ. Υγείας ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

    Από αυτούς τους ασθενείς, οι 7.031 βρίσκονται στην Κεντρική Μακεδονία, οι 3.267 στην Αττική, οι 1.777 στην Θεσσαλία, οι 1590 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και  632 στην Δυτική Μακεδονία. Από τα στοιχεία προκύπτει πως 86,1% των ενεργών κρουσμάτων βρίσκεται σε 5 περιφέρειες της χώρας, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ το 66,4% βρίσκονται στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην Αττική όπου διαμένει πάνω από το 50% του πληθυσμού της χώρας τα ενεργά κρούσματα είναι μόλις 19,7%.

    Μάλιστα ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε 6 συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες οι οποίες βρίσκονται στο κόκκινο, με τα κρούσματα να αυξάνονται αντί να μειώνονται. Πρόκειται για τις περιοχές της Ξάνθης, της Δράμας, της Πέλλας, της Φλώρινας, της Πιερίας και της Ημαθίας.  Μάλιστα παρατηρείται μετατόπιση των  κρουσμάτων από τις πόλεις προς τα χωριά, δείγμα πως οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές δεν τηρούν τα μέτρα της καραντίνας.α

    Πέρα από τους 6 νομούς, μικρότερη πτώση των κρουσμάτων σε σχέση με άλλες περιοχές της χώρας παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Μαγνησία, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Καρδίτσα, τις Σέρρες, τα Τρίκαλα και τη Καβάλα.

    Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως όσοι εντοπίζονται θετικοί στα τεστ που πραγματοποιούνται στα χερσαία σύνορα δεν θα λαμβάνουν άδεια εισόδου στη χώρα, ενώ θα απαγορευτεί η είσοδος στο Άγιο Όρος σε πολίτες που δεν διαμένουν μόνιμα στις μονές.



    ΣΧΟΛΙΑ