ΥΓΕΙΑ

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς – Πίεση στο ΕΣΥ από την αύξηση των εισαγωγών

Νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς


Nέα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε η «Ο» θα υπάρξουν, πριν από τις 16 Ιανουαρίου που λήγουν όσα σήμερα είναι σε ισχύ.

Θα έχει προηγηθεί και η ευρεία εικόνα από τα περίπου 1,8 εκατομμύρια self tests που θα πραγματοποιηθούν με την αφορμή του ανοίγματος των σχολείων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Τα σενάρια είναι πολλά, αλλά το ποια θα προκριθούν, είναι νωρίς για να προβλεφθεί. Πάντως, και έχει ενδιαφέρον αυτό, πολύ καλά πληροφορημένες πηγές, επιβεβαιώνουν ότι μεταξύ των μέτρων που εξετάζονται αφορούν τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, όπως η βασική πρόταση που ζυγίζεται είναι ανάλογα με την πίεση που θα δεχθεί τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες το ΕΣΥ, να μην δοθεί παράταση και να βρεθούν εκτός, εάν δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 31/03.

Το σενάριο αυτό λαμβάνει υπόψη τόσο τον διπλό κίνδυνο που είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν τα νοσοκομεία λόγω αυξημένων νοσηλειών αλλά και μαζικών μολύνσεων των υγειονομικών και αφετέρου την ανάγκη να διαχυθεί ακόμα πιο εμφατικά το μήνυμα του εμβολιασμού. «Θα είναι ένα ηχηρό μήνυμα» αυτό, λένε οι ίδιες πηγές, επιβεβαιώνοντας ότι η πρόταση συζητείται σοβαρά.

Παράλληλα μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Φεβρουαρίου θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση για 7μηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού για όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση, ενώ για να μην καταρρεύσει εντελώς το ΕΣΥ, στο επιχειρησιακό σχέδιο του λεκανοπέδιου Αττικής μπαίνουν από αύριο άλλες 300 κλίνες κορονοϊού από μεγάλες κλινικές του ιδιωτικού τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πέτσας: Στο τραπέζι νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ενεργειακή κρίση: Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις ανακοινώνει σήμερα ο Κώστας ΣκρέκαςΣΧΟΛΙΑ